Keskuspuistossa kuntoilemisesta

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Matkasin mieheni kanssa Kiinassa 2013 muun muassa Kunming -nimisessä kaupungissa. Majailimme kerrostaloalueella, johon kuului muutama kerrostaloja aitauksineen. Piha-alueelle oli pystytetty erilaisia voimistelutelineitä. Katselimme ylhäältä parvekkeelta, kuinka päivällä talojen seniorit voimistelivat telineissä. Illalla siellä näkyi voimistelevan nuorempia henkilöitä. Mekin halusimme kokeilla kyseisiä laitteita ja totesimme, että nämähän ovat todella tehokkaita ja myös yhteisöllisiä, voi tavata naapureita ja kysellä kuulumisia!

Kotiin palatessamme huomasimme, että kotikaupunkiimmekin ollaan aikeissa pystyttää vastaavia laitteita. Itse asumme Loimaan kaupungin pohjoisessa osassa, mutta kesällä kauppalassa asioidessani useasti käyn ko. laitteissa kuntoilemassa. Ohikulkijoiden ja puistossa istuskelevien iloksi olen kehottanut tulemaan seuraksi kuntoilemaan, huonolla menestyksellä. Meidän piti mennä Kiinaan, jotta hoksasimme välineiden merkityksen. Joten hyvät loimaalaiset, koetetaan nähdä välineissä mahdollisuus.

Puiston läheisyydessä asuu satoja eri ikäisiä liikuntaa ja ulkoilmaa tarvitsevia kansalaisia. On hienoa, että Loimaa on näyttänyt esimerkkiä hankkimalla laitteet keskuspuistoon jo lähes 10 vuotta sitten. Aikaisemmin kuin monet suuremmat kaupungit. Jos ne siirretään keskustasta pois, niin eivät niitä ainakaan seniorit voi käyttää.

Toivonkin, että keväällä kaupungin liikuntatoimi ohjaa laitteiden käyttöä. Muistakaa ottaa istuinalunen mukaan ja pyyhe, jotta voi aamun kosteat välineet kuivata ja metallisilla istuimilla on lämmin.
Liikunnallisin terveisin,

Hilkka Kraama
Metsämaa