KOPIT ”Vähemmän hajua, kiitos”

0
LL Arkisto/SSS

Kiitos Oma SP palvelun palauttamisesta pankkirintamalle. Pienissä paikallispankeissakin suhtaudutaan nuivasti esimerkiksi laskujen maksuun.

Saksa, Slovakia, Tsekki ym. eteläeurooppalaiset maat ovat hakanneet lähes kaikki metsänsä paljaiksi. Suomen pinta-alasta 75 %, on edelleen metsää! Siis kolme neljäsosaa! Jos ja kun yhtenä vuotena hakkuita suoritetaan hakkuita enemmän, johtuu paljolti myös korjuuolosuhteista. Esim. viime vuonna oli kovia pakkasia, jolloin voitiin koneilla yleensä mennä metsään korjuutöihin. Minulle kertoi tämän myös luonnonvarakeskuksessa metsätöistä vastaava työntekijä. Toki tiesin tämän itsekin, kun omistin metsää 35 vuotta. Eli Suomi yritetään taas laittaa maksumieheksi ja lopulta myös yksityiset metsänomistajat.

Jo on hullua touhua

Kun matkustatte esim junassa niin huomioikaa kanssa matkustajat älkääkä laittako niin paljon hajuvettä. Lauantaina kun menin junalla Turkuun niin samaan vaunuun nainen joka tuoksui kauheesti hajuvedeltä. Oli vaikee olla samassa vaunussa koko matka kun on astma ja tuoksuallergia ja junassa ei ole enää niitä allergia vaunuja. Vaatteita piti tuulettaa Turussa ulkona monta tuntia et hajuveden haju hälvenee. Eikö sen hajuveden vois laittaa sitten vasta kun on perillä ja pois junasta eikä allergisoida toisia ihmisiä.