Loimu parempi, ottelusarja siirtyy Loimaalle

0

Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-18,15-25,25-17,26-24)

 

Puolivälierien avausottelu Loimun ja Hurrikaanin välillä päättyi kotijoukkueen voittoon. Ottelun kulkua voi kuvailla värikkääksi, sillä kumpikin joukkue töpeksi omia virheitä, jotka hankaloittivat pelaamista. Loimulle kotivoitto oli henkisesti tärkeä, sillä seitsemän aikaisempaa kertaa Kerttulassa oli päättynyt Hurrikaanin vierasvoittoon. – Meiltä hiukan hermostunut aloitus ja samalla oltiin ehkä varovaisia, Jani Niskakangas kommentoi oman joukkueen avausta. Hurrikaanin pelissä isoin ongelma oli aloitussyöttö, joka tuotti peräti 18 virhettä. Samalla Loimu antoi myrskyvaroituksen sen torjuntapelaamisesta, mikä oli varsin murhaavaa. Peräti 17 torjuntapistettä on paljon neljän erän kamppailuun. Samalla Hurrikaanin torjuntapelaaminen jäi vaisuksi, sille merkittiin kahdeksan torjuntaa. – Vaikka tappotorjuntoja ei tullutkaan kovin montaa, me puolustimme hyvin, päävalmentaja kertasi. Joukkue saa kiittää puolustuspelaamisesta liberoaan Peter Vuorista, joka oli suvereenisti kentän paras pelaaja tänään. Vuorisen vastaanottopelaaminen toi rauhallisuutta koko joukkueen hihaosastolle, minkä lisäksi Vuorinen haki näyttävästi Loimun hyökkäyksiä ylös.

Puolivälieräavauksen neljästä erästä vain viimeinen oli tasainen. Kolme ensimmäistä erää meni aina jommallekummalle joukkueelle varsin selvästi. Molempien joukkueiden pelaaminen oli epävarmaa, mikä näkyi omien virheiden isona määränä. Kun kotijoukkue joutui otteluun ilman ykköstykkiään Joonas Jokelaa ja Hurrikaanileirissä Aleksi Muukkosen paikalla oli Lauri Vanhanen, kumpikin joukkue joutui hiukan muuttamaan ennen kaikkea hyökkäyspelaamista. Jokela tosin tuli kolmanteen erään kentälle, mutta selvästi puolikuntoisena. Neljäs erä eteni tasatahtia jatkopalloille saakka. Loimun voitto oli tilastojen valossa oikeutettu, sen onnistui hyökkäämään päätöserässä 58% tehoilla, kun Hurrikaanin tehokkuus oli vain 34%. Sen lisäksi, liigan paras torjuntajoukkue osoitti, että verkolla se on vaarallinen. Peräti viisi torjuntapistettä neljännessä erässä alleviivasi tämän väittämän todeksi. Argentiinalainen Joaquin Layus pysäytti vieraiden hyökkäyksen kuudesti! Raisiolaisten pisterohmu oli Väinö Rahko 17 pisteellä ja Hurrikaanilta Dardzansille kirjattiin 21 pistettä. Sen lisäksi, kehuja ansaitsee ensimmäiset Mestaruusliigan pudotuspelit pelanneet Nooa Marttila (8pist.) ja Miika Haapaniemi (10pist.). – Kyllä hiukan oli enemmän perhosia vatsassa kuin runkosarjassa, Marttila myönsi. – Luultavasti jokainen peli tulee olemaan tällaista rajua taistelua, Loimu oli tänään kärsivällisempi, Marttila mietti.

Ottelupari kohtaa seuraavan kerran jo sunnuntaina Loimaalla. Välieriin mennään kolmella voitolla.

 

Valtteri Arra