Loimu vahvempi Kerttulassa

0

Raision Loimu–Hurrikaani-Loimaa 3–0 (25–22, 25–17, 25–20).

Puolivälierien kolmas kohtaaminen Raision Loimun ja Hurrikaani- Loimaan välillä oli ottelusarjan selvin tähän mennessä. Kotijoukkue nosti selvästi pelillistä tasoaan kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta ja kukisti yli 900 katsojan edessä Hurrikaanin puhtaasti. Aikaisemmissa kohtaamisissa Loimun pelaamista ovat varjostaneet runsaat syöttövirheet, mutta nyt joukkue oli myös syöttöviivan takana huolellinen ja tehokas. Samaa ei voi sanoa Hurrikaanista, joka pelasi selvästi ottelusarjan heikoimman ottelun. Vaikka Aleksi Muukkonen oli toipunut lähes täyteen pelikuntoon, häntä ei vielä laitettu aloitusseitsikkoon, mutta pelin kuluessa Muukkonenkin sai puolivälieräsarjan tulikasteen.

Paikallisottelulle tyypillisesti ottelu alkoi kovin hermostuneesti, ja alussa kummallakin joukkueella oli hyvät ja huonot hetket. Ensimmäinen erä oli hienoisesti Hurrikaanin hallinnassa, mutta erä kääntyi isännille hakkuri Joonas Jokelan (24 pist. +17) vahvan pelaamisen ansiosta. Hurrikaanin Kristers Dardzans (10 pist. -2) jäi selvästi Jokelan varjoon ja syyllistyi peräti yhdeksään suoraan hyökkäysvirheeseen. Tällä tasolla ja näissä peleissä voittavan joukkueen hakkurin on yksinkertaisesti pelattava tehokkaammin. Jokela osoitti, että pieni sairastelu on takanapäin, ja yli 40 maaottelun hakkuri on löytänyt oman tehokkaan tasonsa.

Toisesta erästä muodostui Loimun näytös. Heti erän alkuun 6–1-johtotilanne, sen jälkeen 15–9 ja 18–10. Tässä vaiheessa päävalmentaja Jani Niskakangas oli vaihtanut Atro Bergin tilalle Mikko Suomalaisen ja Muukkosen Lauri Vanhasen tilalle. Vaikka vaihtoruletti kävi kiivaasti, mistään pelaajavaihdosta ei ollut Hurrikaanille hyötyä. Loimun juna puksutti tehokkaasti toiselle erätauolle 2–0 tilanteessa.

Vaikka kolmannessa erässä Muukkonen syötti kaksi ässää ja Nooa Marttila yhden, kotijoukkueen vastaanottopelaaminen helpotti Tomi Saarisen passaamista. Koko ottelun ajan Saarinen ruokki koko joukkueen hyökkäysarsenaalia fiksusti, mikä piti Hurrikaanin torjunnan varpaillaan. Vastaavasti loimaalaisten kärsivällisyys hyökkäyspelissä alkoi murentua, ja joukkue sortui perussyntiinsä, räiskimiseen. Kolmanteen erään vieraille kirjattiin peräti viisi suoraa hyökkäysvirhettä!

Ottelu antoi valtavasti itseluottamusta Loimulle, jolla on nyt mahdollisuus katkaista ottelusarja perjantaina Loimaalla. Vastaavasti Niskakankaalle ottelusta jäi pelkkiä kysymysmerkkejä. Erityisesti yleispelaajien ja keskipelaajien peluutus on täysi arvoitus. Berg aloitti keskellä mutta sai ottelun kuluessa tehdä tilaa Suomalaiselle. Muukkonen korvasi Vanhasen, ilman sen suurempaa menestystä. Minkälaisen kokoonpanon Niskakangas perjantaina marssittaa kotikentälle, on varmasti hänelle itselleenkin arvoitus.

– Loimu pelasi selvästi sarjan parhaan pelinsä tänään. Me ei saatu parasta irti, eikä onnistuttu saamaan Jokelaa kuriin, Hurrikaanin luotsi kertasi.

Niskakangas ei nähnyt ongelmia siinä, että joutui kesken pelin vaihtamaan niin paljon.
– Meillä on laaja vaihtopenkki, ja sieltä voidaan ottaa pelaajia kentälle.

Loimula ottelusta oli poissa ykköslibero Esko Vuorinen, mutta häntä paikkasi kokenut Eemeli Kouki. Kouki oli myös yksi kotijoukkueen parhaimmista.
– Oli kyllä hieno tunnelma. Aina kun Hurrikaanin fanit kannustivat omaa joukkuettaan, tuntui, kuin he olisivat kannustaneet myös minua. Niin monta kautta tuli Hurrikaanissa pelattua, Kouki myönsi.

Ottelusarja jatkuu Loimaalla perjantaina, jolloin raisiolaisilla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista ottelusarja. Jos Hurrikaani voittaa, niin viides ja ratkaiseva ottelu pelataan Raisiossa sunnuntaina.

Valtteri Arra