Nyt äänestämään eduskuntavaaleissa!

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Parhaillaan on käynnissä eduskuntavaalien ennakkoäänestys joka jatkuu aina tiistaihin 28.3. saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.

Ennakkoon äänestäminen on erittäin helppoa ja vaivatonta, koska voit valita sopivan ennakkoäänestyspaikan osoitteesta: www.aanestyspaikat.fi.
Äänestäjän tulee varautua todistamaan äänestyspaikalla. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa voimassa oleva poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Ilmoituskorttia ei tarvita ennakkoäänestyksessä.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjille lähetettyyn ilmoituskorttiin.
Viime vuosina asiat maassamme ovat menneet aika pahasti sekaisin. Valtio on velkaantunut todella merkittävästi, on tullut uudet hyvinvointialueet, jotka ovat yskien lähteneet käyntiin ja heti alussa rahat ovat jo loppu. Kuluttajahinnat ovat nousseet huomattavasti ja kuluttajilta alkaa loppua ostovoima.

Äänestäjänä saat päättää kenet haluat valtuuttaa edustamaan sinua seuraavan neljän vuoden ajaksi. Tänä keväänä äänioikeuden käyttäminen on tärkeäpää kuin koskaan! Nykymeno ei voi enää jatkua, koska kaikki tiedämme mihin se johtaa!

Tuleeko näistä vaaleista protestivaalit? Toivottavasti ei ja kaikilla äänestäjillä on ajatus, ettei protestoimalla saada aikaan mitään parannusta ja protestivaaleissa eduskuntaan voi tulla valituksi henkilö jolla ei ole mitään kokemusta politiikan teosta, asioiden hoitamisesta ja välttämättä neljään vuoteen hän ei saa edes yhtään ehdotustaan kuulluksi.
Meillä on paljon asioita, joissa pitää suuriakin korjausliikkeitä tehdä!

Toivottavasti uudet päättäjät tekevät päätöksiä niin, että huomioivat myös itsensä tulevan joskus vanhaksi. Lapsilta ja eläkeläisiltä ei voida aina vaan olla ottamassa pois. Pitää myös muistaa, että meno ei voi jatkua niin, että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät niin kuin nykysysteemillä tapahtuu. Nyt on oikea hetki äänestää Suomi uuteen nousuun!
Erityisesti toivon, että nuorempi väestö, jolla on äänioikeus myös sitä järkevästi käyttävät. Ennakkoäänestyksessä se tapahtuu erittäin vaivattomasti.

Pitää myös ajatella, että kukapa muu meidän alueemme asioita ajaa, kuin alueen oma ehdokas.

Sami Salmi
Loimaa