PÄÄKIRJOITUS Ääni demokratialle

0
KUVITUSKUVA LL Arkisto/SSS

Näissä eduskuntavaaleissa on poikkeuksellisen paljon valinnanvaraa paikallisissa ehdokkaissa, jotka Loimaan Lehti on esitellyt vaalisarjassa viime viikkoina.

Kotipaikka ei tietenkään ehdokkaan onnistumista työssään ratkaise, mutta jos aiempien vaalien kehitys jatkuu, yhä useampi edustaja tulee jatkossa vaalipiirin keskuskaupungista tai sen naapurista.

Se taas ei ole Loimaan seudun kaltaisille paikkakunnille hyvä kehitys, olemmehan neljän maakunnan rajalla, ja sittenkin kaukana kaikesta.

Hyvä syy äänestää on sekin, että puolueissa ja varmasti kaikenlaisissa vaikuttajaryhmissä kuunnellaan sen alueen edustajia ja sitä aluetta, josta on tullut paljon kannatusta (ja jossa on aktiivinen paikallisyhdistys). Niin hassua kuin se onkin, niin niihin alueisiin satsataan ja käydään kuuntelemassa alueen ihmisiä myös vaalien välillä.

Puolueissakaan kun ei ylenkatsota pitovoimaa – vaikka liikkuvia äänestäjiä onkin paljon, se vetovoima, jolla heidät saa kannattajiksi on kovin vaikeasti ennakoitava.

Äänestäjiä oli niin paljon, että äänestyspaikan ovikin putosi saranoiltaan, uutisoi Somero-lehti (31.3.) ennakkoäänestyksen viimeisestä päivästä.

Toivottavasti Loimaan seudulla ovet sentään pysyvät saranoillaan, mutta äänestäjiä saisi kyllä olla liikkeellä sunnuntaina joukoittain. Toki siksi, että voimme äänestämällä kertoa kantamme, mutta ihan jo siitäkin syystä, että maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka eivät voi.

Jokainen ääni onkin ääni demokratialle.