PÄÄKIRJOITUS Pieniäkin liikennetekoja

0
LL Arkisto/TS/Marttiina Sairanen

Lähes jokainen Loimaan seudun eduskuntavaaliehdokas mainitsi liikenteen jollain tavalla Loimaan Lehden ehdokassarjan haastattelussa. Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin tiistain 14.3.-lehdessä, kaksi ehdokasta esitellään tässä lehden numerossa ja loput kymmenen siten, että viimeinenkin on lehdessä viimeistään 28.3.

Liikenne maksaa joka tapauksessa, ja liikenneinvestointeja joudutaan joka tapauksessa tekemään. Ehkä hyvä kysymys on, että miltä liikenteen halutaan näyttävän viiden vuoden, entä kymmenen vuoden päästä?

Loimaalla on ratkottu jo vuosia seudun sisäisen liikkumisen ongelmia. Miten liikkua töihin, harrastuksiin, palveluihin ilman omaa autoa?

Kaupunki tukee kutsutaksiliikennettä (LL 14.12.2021), joka mahdollistaa asiointiliikenteen keskustan sisällä sekä kyliltä taajamiin ja keskustaan. Reittejä on yhdeksän, mutta Kauhanojan reitti on parhaillaan tauolla, sillä sille etsitään taksiyrittäjää.

Kesäksi Loimaalle saattaa tulla kokeilu, joka helpottaa junaa käyttävien jatkoliikkumista, kun asemalta voi ottaa tietyksi ajaksi käyttöönsä kaupunkipyörän (LL 14.3.).

Paikallisista kansanedustajaehdokkaista useimmat kehittäisivät lähijunaliikennettä ja tieverkon kunnostamista vaadittiin haastatteluissa myös. Kansanedustajat päättävät isoista ratkaisuista, mutta joskus pieniäkin tarvitaan.