Satakunnantien peruskorjaus alkaa huhtikuun alussa

0
Satakunnantien peruskorjauksen valmistelutyöt on aloitettu tällä viikolla varastoalueen rakentamisella sekä kiinteistökatselmuksella. Varsinainen saneeraaminen alkaa huhtikuun alussa viikolla 14 Kuukankujan ja Satakunnantien risteyksen viemäritöillä. Kuva: Sari Holappa

LOIMAA Satakunnantien remonttivalmistelut on aloitettu tällä viikolla. Parhaillaan ovat menossa kiinteistökatselmukset sekä varastoalueen rakentaminen Satakunnantien ja Aleksis Kiven kadun kulmatontille. Urakan toteuttaa uusikaupunkilainen Maisemarakennus Viitanen oy (LL 4.2.).

Varsinaisesti peruskorjaus alkaa huhtikuun alussa viikon 14 maanantaina Kuukankujan ja Satakunnantien risteyksen viemäritöillä.
– Silloin katkaisemme läpiajon moottoriliikenteeltä Aleksis Kiven Kadun ja Turuntien väliseltä osuudelta. Tonteille ajaminen onnistuu edelleen ja kevyenliikenteen läpikulku mahdollistetaan koko remontin ajan. Myös liiketilojen toiminta turvataan, vastaava mestari Sami Elo kertoo.

Satakunnantien läpikulku tulee olemaan poikki niin kauan, että runkoviemärityöt saadaan tehtyä valmiiksi. Elo sanoo niiden valmistuvan ensi vuoden helmi-maaliskuussa. Työt etenevät Aleksis Kiven kadulta Turuntien suuntaan. Koko perusparannus valmistuu toukokuussa 2024, jolloin vedetään viimeiset pinnat.

REILUN vuoden kestävän urakan aikana saneerataan koko vesihuolto eli vesijohdot, viemärit sekä hulevesijärjestelmät. Lisäksi kadun poikkileikkausta muutetaan ja rakenteita uusitaan. Elo sanoo kevyenliikenteenväylien tulevan nyt molemmille puolille ajotietä.

Satakunnantien varrella oleviin kiinteistöihin on odotettavissa äänihaittoja, mutta niistä ollaan kiinteistön- ja asunnonomistajiin erikseen yhteydessä.
– Tiedotamme ja keskustelemme niistä jokaisen kanssa erikseen.

Korjattavan katuosuuden pituus on noin 900 metriä. Satakunnantien ääripäät Prisman takana ja rautatien tuntumassa jäävät urakan ulkopuolelle (LL 28.5.2022).

TYÖT Satakunnantiellä päästään aloittamaan kuutisen viikkoa suunniteltua myöhemmin, sillä hankintapäätöksestä on tehty valitus markkinaoikeuteen. Valittajana on Iletekniikka oy, jonka mukaan hankintakilpailutuksessa on tehty virhe.

Loimaan kaupungin tekninen johtaja Antti Korte sanoo markkinaoikeuden tehneen kuitenkin ratkaisun, että hankintapäätös voidaan panna täytäntöön valituksesta huolimatta.
– Hankintapäätös on siis lainvoimainen.