Seudun vähävaraisia voi nyt auttaa konkreettisesti kauppareissun yhteydessä

0
Keräykseen voi osallistua ostamalla kaupasta pitkään huoneenlämmössä säilyviä elintarvikkeita tai pesuaineita ja hygieniatuotteita. Keräyksen organisoinut nuorisodiakoni Mari Nurminen kuljettaa lahjoitetut tuotteet kaupoista diakoniatyölle.

LOIMAAN SEUTU Loimaan seurakunnan diakoniatyön Soppaa ja saippuaa -ruokakeräys alkoi eilen perjantaina yhteistyössä alueen lähikauppojen ja Tokmannin kanssa. Keräykseen osallistujat voivat ostaa pitkään säilyviä tuotteita kauppareissunsa yhteydessä ja jättää ne kassojen läheisyydestä löytyviin keräyskärryihin.

Keräyksessä otetaan vastaan muun muassa kuivatuotteita, ruokasäilykkeitä, pesuaineita ja hygieniatuotteita, jotka diakoniatyö kerää ja jakaa edelleen Loimaan seudun vähävaraisille.

– Kylmäketjua me emme voi taata. Se olisi mahdottomuus. Tuotteiden pitää olla pitkään säilyviä, ja esimerkiksi leivän kerääminen olisi hyvin vaikeaa, nuorisodiakoni Mari Nurminen kertoo.

Nurmisen mukaan kauppayhteistyö on osoittautunut toimivaksi systeemiksi. Keräykseen osallistuvat voivat osallistua omalle kukkarolle sopivalla määrällä ja auttamisen ilo on taattu.

– Tämä on helppo tapa auttaa. Ostat tuotteen kaupasta ja laitat sen suoraan siellä kärryyn. Ei tarvitse kuljettaa mitään tai soitella mihinkään.

Kaupat ovat ottaneet keräyksen ilolla vastaan. Nurminen käy kauppojen toiveesta tyhjentämässä keräyskärryjä jopa päivittäin.

– Pienet kaupat ovat aina innoissaan kaikesta yhteistyöstä mitä tehdään. Olen koordinoinut keräyksen niin, että kaupoille jää mahdollisimman vähän vastuuta tavaroiden hoitamisesta.

Avuntarvitsijoita on niin runsaasti, että Nurmisen mukaan diakonityössä tulee jatkuvasti etsiä ja kehittää uusia tapoja heidän auttamisekseen. Diakonityö jakaa ruokalahjakortteja ja hävikkiruokaa viikoittain.

– Se on kuitenkin hyvin pieni määrä siihen nähden, paljonko avuntarvitsijoita on. Näiden turvin ei kovin pitkälle mennä.

– Konkreettinen ruoka-apu on monelle tosi iso asia.

Soppaa ja saippuaa -keräys on lähtöisin Raumalta, jossa Nurminen aiemmin työskenteli. Raumalla keräys toteutettiin samannimisenä, mutta ilman kauppayhteistyötä.

– Keksein kauppayhteistyön, kun olin Pöytyän seurakunnassa hetken aikaa. Keräys oli siellä todella tykätty ja toimi tosi hyvin. Se on siellä tällä hetkelläkin käynnissä, eli he ovat jatkaneet sitä sen jälkeen, kun siirryin itse Loimaalle.

Soppaa ja saippuaa -keräys 10.3–10.4. Keräyspaikkoina ovat Turuntien, Puistokadun, Mellilän, Hirvikosken ja Alastaron K-Marketit, Sale Alastaro, Virttaan S-kauppa ja Tokmanni.