Suurriistavirka-apu varoittaa peurakolarien vaarasta Hirvikoskella

0
Suurriistavirka-avun vapaaehtoiset varoittavat vaarallisesta liikenteen kohdasta Oripää-Hirvikoskitien varrella. Alueen peuramäärää voi haarukoida jo Prelluntien jälkeen avautuvan aukean jäljistä – polkuja menee pellolla ristiin rastiin todella paljon.

Liikenne

– Oripäästä Hirvikoskelle tultaessa, Prelluntien tienpäästä viitisensataa metriä Hirvikoskelle päin, on nyt vaarallinen kohta, seudun suurriistavirka-avusta todetaan.

Siinä on sattunut viime viikkona useita peurakolareita viikossa. Pahimpina viikkoina niitä on sattunut jopa kolme, neljäkin.

SRVA-vapaaehtoiset toivovat, että autoilijat ajaisivat kohdassa erityisen varovasti.

Helmi- ja maaliskuu sekä vielä huhtikuukin ovat perinteisesti olleet kuukausia, joissa kolarimäärät ovat olleet pieniä. Loimaalla sattui vuonna 2022 helmikuussa 4, maaliskuussa 2 ja huhtikuussa 12 peurakolaria. Eniten niitä sattui loka- ja marraskuussa (33 ja 31).