VAALIT Anne Kuusinen vapauttaisi rahaa palveluihin yritystuista ja EU-jäsenmaksuista

0
Anne Kuusinen kuvattiin Mellilässä, jossa olisi monen muun suomalaisen paikkakunnan lailla luonto- ja ympäristöasioissa tehtävää. - Melliläjärven rantojen pusikot pitäisi raivata ja läheinen pikkujoki ruopata ennen kuin se rehevöityy umpeen.

Loimaa

Anne Kuusinen, miksi juuri sinä olet sopiva eduskuntaan?

Minulla on hyvä kielitaito. Olen seurannut tätä nykyistä politiikkaa ja olen erittäin pettynyt ja harmistunut monestakin asiasta. Siksi haluaisin päästä vaikuttamaan politiikkaan.

Mitä aiot muuttaa?

– Tässä maassa pitäisi muuttaa niin monta asiaa, muun muassa peruuttaa tämä Nato-hakemus ja purkaa EU-jäsenyys, koska se on mielestäni laiton. Pitäisi alkaa kunnioittamaan perustuslakia näiden kaikkien EU-lakien sijasta. Perustuslain pitäisi olla ylimpänä Suomessa ja sen kanssa ristiriidassa olevia lakeja ei saisi säätää.

Miten muuten/muualla vaikutat yhteiskuntaan?

– Olen aiemmin ollut mukana kunnallispolitiikassa, mutta viime aikoina en ole osallistunut, sillä äitini sairastui ja se vei aika paljon voimavaroja. Oikeastaan vain lähinnä sosiaalisessa mediassa olen nyt pyrkinyt vaikuttamaan.

Mistä saat tietosi, joihin perustat yhteiskunnalliset näkemyksesi ja kantasi?

– Lähinnä uutisvirrasta, ulkomaisesta tarjonnasta ja vähän muustakin kuin vain valtamedian tarjonnasta, myös vaihtoehtomediasta. Aika paljon seuraan YouTuben videoita ja somea, ja sitä, mistä siellä keskustellaan.

Mikä yhteiskunnassa saa liikaa rahaa? Mikä saa liian vähän rahaa?

– Ukrainan sota ja se kaikki mitä Ukraina asetoimituksina saa, se on kaikki liikaa, samoin puolustusvoimat saa liikaa rahaa. Yritystuet ovat valtavan suuria, mutta ne eivät hyödytä yhteiskuntaa millään lailla. Jos yritykset eivät pysy pystyssä ilman valtion tukea, niin ne saavat kaatua. Täällä pitäisi olla sellaiset toimintaedellytykset, että ne pysyisivät pystyssä ilmankin.

– Terveydenhuolto on yksi yhteiskunnan tärkeimpiä osa-alueita ja siitä pitäisi huolehtia. Ennen meillä oli se ilmainen ja kummallista kyllä, se on muuttunut lähes yhtä kalliiksi kuin yksityisellä puolella. Tämä on menossa sellaiseen amerikkalaiseen tyyliin, että jollakin vakuutuksilla ihmiset hankkivat terveyspalvelunsa. En tykkää yhtään.

– Suomella olisi varaa ilmaiseen terveydenhuoltoon, mutta rahat laitetaan ihan johonkin muualle, kuten EU-jäsenmaksuun. On aika hälyttävää, jos ihmiset kokevat, etteivät he saa apua vaivoihinsa tässä massa tai eivät pääse leikkaukseen vaikka lääkäri sanoisi, että tarve on akuutti.

Miksi juuri sinun puolueesi pitäisi saada kansanedustajia?

– Vapauden Liitto on tällä hetkellä ainoa todellinen vaihtoehto nykyisille valtapuolueille sekä länteen päin nöyristelevälle ja amerikkalaista kulttuuria kumartavalle politiikalle. Edustamme sellaista kantaa, joka ei tule ollenkaan kuuluviin tässä maassa. Esimerkiksi vastustamme Nato-jäsenyyttä ja sotilasliittoihin kuulumista ja haluamme, että Suomi pysyy puolueettomana ja että meillä on hyvät suhteet naapurimaihin, myös Venäjään.

Miten olet yhteydessä äänestäjiin?

– Sosiaalisessa mediassa keskustelen ihmisten kanssa. Siellä meitä on aika paljon samanmielisiä.

Mitä haluaisit äänestäjiltä kysyä?

– Kannatatteko todella EU- ja Nato-jäsenyyttä, pakkorokotuksia, ja tällaista globalismia, jossa Suomesta tulee osa Euroopan liittovaltiota – sitä että emme enää ole itsenäinen toimija? Kysykää itseltänne, että kuka oikeasti ajaa teidän asiaanne?

Mikä on paras jo olemassa olevista laeista?

– Perustuslaki tietenkin. Tähän maahan pitäisi saada myös perustuslakituomioistuin, joka pystyisi arvioimaan, ovatko säädetyt lait perustuslain mukaisia. Sen pitäisi olla ulkopuolinen lainsäädäntöelin, jotta kansanedustajat itse eivät määrittelisi, mikä on lain mukaista.

Minkä lain haluaisit säätää?

– Että tällaisia Mellilän kaltaisia, pieniä entisiä kuntia kehitettäisiin niin, että niissä säilyisi myös terveyspalvelut. Meiltä vietiin esimerkiksi terveysasema, mikä on suuri pettymys asukkaille. Eli terveyspalveluiden pitäisi olla riittävän lähellä kaikille suomalaisille.

+ Mitä oman vaalipiirin / seudun asioita haluat edistää?

– Lähiterveyspalveluiden lisäksi haluaisin edistää maisema- ja luontoarvoja, että pidettäisiin huolta virkistysalueista ja Melliläänkin saataisiin vaikkapa valaistu latu Melliläjärven ympärille. Järven ympäristö pitäisi myös putsata kaikenlaisista pajukoista.

– Ympäristönsuojelullisesti toivoin, että Mellilässäkin ja haja-asutusalueilla ruopattaisiin pieniä joenuomia, sillä ne rehevöityvät niin, että ne ovat kohta niin ummessa, ettei niissä vesi kulje. Pienistä joista voisi tehdä matkailuvaltteja kunnalle, kun niissä pääsisi vaikkapa melomaan.

FAKTA

Anne Kuusinen, Vapauden Liitto

Ammatti/koulutus: Filosofian maisteri, artesaani, merkonomi ja teologian opiskelija

Syntynyt: 1960

Kotoisin Kurikasta, asuu Loimaalla Mellilässä

Sinkku

Harrastaa käsitöitä ja lukemista sekä uimista ja sanoo, että politiikka on myös hänen kiinnostuksen kohteensa