VAALIT Antti Riuttaskorpi on ehdolla Ison kirjan opeilla

0
Antti Riuttaskorpi kuvattiin Kanta-Loimaan kirkon pihalla. Hän pyrkii eduskuntaan ei ristin varjossa vaan ristin valossa, Ison kirjan opeilla.

Antti Riuttaskorpi, miksi juuri sinä olet sopiva eduskuntaan?

– Sain sisäisen vakaumuksen, että täytyy olla mukana kuitenkin ja en saanut rauhaa ennen kuin lupauduin ehdokkaaksi. Että sinne vaan taistelemaan hyvien asioiden puolesta.

Mitä aiot muuttaa?

– Translaki tarvitsisi heti paikalla kumota, ja velanottoa olisi pistämässä kuriin ja sitten tietenkin tätä omaa entistä ammattiani, maataloutta ja luomua olisi kovasti edistämässä.

Miten muuten/muualla vaikutat yhteiskuntaan?

– Olen ollut pitkään poissa, mutta aikoinaan olin luottamustehtävissä seurakunnassa, kunnassa, puolueessa ja käräjilläkin. Nyt palaan takaisin vaikuttamaan.

Mistä saat tietosi, joihin perustat yhteiskunnalliset näkemyksesi ja kantasi?

– Lehdistä, tv-uutisista, puolueen kautta ja radiosta sekä tietenkin Raamatusta, joka on ihmiselle ainoa oikea kirja, jota kannattaa seurata.

Mikä yhteiskunnassa saa liikaa rahaa? Mikä saa liian vähän rahaa?

– Ehkä ihmisiä maksetaan liikaa kotiin, että ehkä tulee passiivisia juuri tästä nuoremmasta polvesta. Alkoholinkäyttö eli elämäntavat veltostuttaa ihmisen. Päihteet ja tällaiset paheet vievät ihmisen lopulta perikatoon. Ihmiset passivoituvat, kun apua saa mitään tekemättä.

– Liian vähän rahaa saavat ne, jotka eivät voi puolustaa itseään ja joilla ei ole ketään läheisiä puolustamassa itseään. Näitä ihmisiä tarvitsisi huomioida.

Miksi juuri sinun puolueesi pitäisi saada kansanedustajia?

– Kun isosta kirjasta lähdetään liikkeelle, niin meidän puolueen ohjenuorat on niin raittiita, että ne eivät ketään ihmistä vie tuhoon, vaan päinvastoin, että sieltä tuhon tieltä pääsee oikealle tielle ja oikeeseen elämään. Monet ihmiset ovat löytäneet Raamatun avulla elämäänsä oikean suunnan ja ovat tosi onnellisia. Ja ovat sitten sellaisia, että heistä ei enää tule yhteiskunnallekaan ylimääräistä rasitetta.

Miten olet yhteydessä äänestäjiin?

– Hengellistä sanomaa viemässä olemme kulkeneet paljon vaalialueen ulkopuolellakin.

Mitä haluaisit äänestäjiltä kysyä?

– Kuinka jaksat? Näin kysyisin ainakin iäkkäämmiltä ja sairailta ja tarjoaisin hyviä lääkkeitä – hengellistä elämää, toveruutta ja lähimmäisen rakkautta.

Mikä on paras jo olemassa olevista laeista?

– Parhaat lait ovat ne mitkä edistävät maataloutta, luomua, yrittäjyyttä sekä valtion velanoton kuriinlaittoa.

Minkä lain haluaisit säätää?

– Translain haluaisin kumota. Velanottoa myös pitäisi kriittisemmin ajatella, emmehän me voi elää velaksi ja jättää seuraavalle sukupolvelle sitten maksettavaksi.

– Ja voisiko säätää lain, jolla yleistä ilmapiiriä voisi muuttaa, kun nyt ollaan vähän sellaista hälläväliä -tyyliä.

+ mitä oman vaalipiirin/seudun asioita haluat edistää?

– Se selviää vaalikentillä.

FAKTA

Antti Riuttaskorpi, Kristillisdemokraatit

Ammatti/koulutus: maanviljelijä

Syntynyt: 1945

Kotoisin Parkanosta, asuu Loimaalla Kauhanojalla

Perheeseen kuuluvat: Vaimo, kahdeksan lasta ja 17 lastenlasta

Harrastaa hengellisiä asioita, musiikkia ja kertoo lauleskelevansa ”siellä sun täällä”