VAALIT Teuvo Kauppi: ei Natoon ja irti Euroopan unionista

0
Teuvo Kaupin mielestä terveydenhuoltoa on ajettu alas ja yksityinen sektori on päästetty "dollarin kuvat" silmissä mukaan. Kuva hänestä otettiin Tyks Loimaan sairaalan pääsisäänkäynnillä ja hän sanoo, että lähenemme jo terveydenhuollotonta systeemiä.

Loimaa

Teuvo Kauppi, miksi juuri sinä olet sopiva eduskuntaan?

– Luonteenvahvuudet, ajattelen oman kansan parasta ja aina ajatus on jollain tavalla ollut yhteisestä hyvästä. Elän aika askeettista elämää, eli minua ei rahalla eikä puoluekurilla pysty veivaamaan suuntaan eikä toiseen. Katson, että minulla on suuremmat arvot kyseessä kuin raha. Haluan Suomen jälleen parhaaksi maaksi, mitä se on ollut ennen EU-aikoja.

Mitä aiot muuttaa?

– Kansanedustajien tulisi saada äänestää sydämen totuudella, isojen puolueiden puoluekurihan on laitonta. Korruptio pois, enemmän läpinäkyvyyttä kaikkeen esimerkiksi rahan liikkeisiin ja siihen, miten päätöksiä tehdään kabineteissa. Pitäisi katsoa myös, mistä päätökset tulee, EU sanelee niin paljon. Valtaa pitäisi saada lähemmäs, enemmän kunnille, lähemmäs kansalaisia. Mitä kauemmas päätöksenteko menee, sitä vähemmän ne välittävät meidän hyvinvoinnista.

– Natoon ei pitäisi liittyä, ja myös EU:sta ja eurosta pitäisi päästä irti.

Miten muuten/muualla vaikutat yhteiskuntaan?

– Yritän lähipiiriin tuoda tietoisuutta siitä, missä me oikeasti mennään. Ihmisillä tuntuu olevan niin kiire, etteivät yhteiskunnalliset asiat kiinnosta. Yritän puhua ihmisille ja hieman sosiaalisessa mediassa olen yrittänyt tuoda tietoisuutta muillekin.

Mistä saat tietosi, joihin perustat yhteiskunnalliset näkemyksesi ja kantasi?

– Tutkin laajasti, välillä voi mennä tunteja päivässä että luen, katson videoita ja tutkin. Telkkaria en ole avannut vuosikausiin. Ihan katson valtamediat ja vaihtoehtomedioita. Tärkeintä on, että olet itse hiljaisuudessa ja pohdit asioita. Mieli kirkastuu kummasti, kun ei koko ajan katsele kaikennäköistä turhaa viihdettä.

– Mietin aina, että voiko tuo ja tuo pitää paikkansa. Mihinkään ei muutenkaan kannata luottaa sataprosenttisesti, pitää olla monia lähteitä.

Mikä yhteiskunnassa saa liikaa rahaa? Mikä saa liian vähän rahaa?

– Kehitysapua maksetaan suuria summia ulkomaille. On todettu, että pieni prosentti menee kohteeseen, kun siellä on herrat ja rouvat ottamassa välistä. Siitä säästyisi suuria summia omalle kansalle ja meidän ei tarvitsisi leikata yhtään mistään.

– Terveydenhuolto lähenee terveydenhuollotonta systeemiä, sitä on ajettu koko ajan alas ja yksityinen sektori tulee sinne dollarin kuvat silmissä. Se ja samoin vanhustenhoito pitää pitää julkisena ja hoitajien palkkoihin pitää pistää paljon enemmän rahaa. Lääkärikoulutukseen pääsevien määrä pitää vapauttaa kiintiöistä ja velvoittaa saadun koulutuksen palkaksi lääkärit muutamaksi vuodeksi töihin syrjäseuduille pulaa helpottamaan.

Miksi juuri sinun puolueesi pitäisi saada kansanedustajia?

– Tämä on nähty, että on tultu vuosikymmenet alaspäin, niin minkä takia enää ketään koskaan lähtisi näille isoille ja vanhoille puolueille ehdokkaiksi tai äänestäisi niitä. Ihmisen pitäisi periaatteessa olla masokisti, jos hän näin haluaisi kurjuuttaa itseään. Meidän puolue on uusi ja aikomus on hakea takaisin Suomen itsenäisyyttä. Nyt on muutoksen paikka ja mahdollisuus on tässä.

Miten olet yhteydessä äänestäjiin?

– Yhteystiedot ovat julkisia ja vaalien alla mennään toreille ja turuille. Somen kautta tuon omia mielipiteitä esille.

Mitä haluaisit äänestäjiltä kysyä?

– Miten voit? Onko elämäsi laatu parantunut viimeisten vuosien aikana? Miten suhtaudut yhteiskuntaan? Pointtihan on, että jokainen saisi toteuttaa itseään ja elää vapaasti.

Mikä on paras jo olemassa olevista laeista?

– Perustuslaki on aikoinaan erittäin hyvin laadittu. Kunpa sitä vaan noudatettaisiin. Useat hallitukset ovat sitä rikkoneet, tämäkin hallitus jo ainakin viisi kertaa.

Minkä lain haluaisit säätää?

– Haluaisin mahdollisimman vähän lakeja. Mitä vähemmän meillä on lakeja, sitä enemmän tekeminen jäisi ihmisten keskinäiseksi. Suomessa on ihan liikaa kaikenlaisia määräyksiä ja ihan liikaa ihmiset tottelee esimerkiksi kaikenmaailman kompostitarkastajia. Ihan käsittämätöntä.

+ Mitä oman vaalipiirin / seudun asioita haluat edistää?

– Terveydenhuollon ja vanhustenhuollon asioita edistäisin ja pienyrittäjien byrokratian vähentämistä.

FAKTA

Teuvo Kauppi, Vapauden Liitto (sit)

Ammatti/koulutus: rakennusinsinööri, yrittäjä

Syntynyt: 1982

Kotoisin Loimaalta ja asuu Loimaalla

Sinkku

Harrastaa monipuolisesti liikuntaa, sivistää itseään ja lukee paljon kirjoja ja sanoo, että tiedonhalua on ollut ihan pienestä asti joka asiaan