VAALIT Timo Tamminen toisi työelämään lisää turvaa

0
Timo Tamminen kuvattiin Tyks Loimaan sairaalan päivystyksen sisäänkäynnin edessä. Hän harmittelee, että ollaan menossa siihen, että keskuksissa vain olisi kaikki palvelut. - Heikoimmassa asemassa olevia pitäisi auttaa. Pienillä eläkkeillä eläviä eläkeläisiä ja pienipalkkaisissa töissä olevia, koska kaikki kustannukset ovat nousseet.

Timo Tamminen, miksi juuri sinä olet sopiva eduskuntaan?

– Edustan tavallista kansaa, toisin eduskuntaan työelämän ja arjen asioita. Olen ollut työelämässä 38 vuotta ja jo kymmenen vuotta kuntapolitiikassa, joten en ole ihan raakile enää sielläkään.

Mitä aiot muuttaa?

– Ammatin vuoksi tärkeänä pidän ihmisten arkeen liittyviä turvallisuusasioita. Pitäisi miettiä, voitaisiinko lainsäädännöllä vaikuttaa työelämän asioihin tässä työelämän murroksessa.

Miten muuten/muualla vaikutat yhteiskuntaan?

– Olen kolmatta kautta Loimaan kaupunginvaltuustossa. Nyt olen sen 3. varapuheenjohtaja ja tässä roolissa olen mukana myös kaupunginhallituksen pöydässä. Lisäksi olen maakuntavaltuustossa ja uusina luottamustehtävinäni ovat paikat Loimaan seurakunnan kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa. Vaikutan myös SAK:n aluetoimikunnassa ja SDP:n puoluevaltuustossa.

Mistä saat tietosi, joihin perustat yhteiskunnalliset näkemyksesi ja kantasi?

– Katson ajankohtaisohjelmia ja perustan tietoni keskusteluihin ja faktatietoon. Sosiaalinen media ei aina ole paras siihen. Voisin sanoa, että saan tietoni monesta paikasta, mistä uskon saavani faktatietoa.

Mikä yhteiskunnassa saa liikaa rahaa? Mikä saa liian vähän rahaa?

– Maksamme yritystukia valtava summan, muistaakseni 3 miljardia euroa. Siinä on varmasti perattavaa, koska saajien joukossa on myös todella suuria vakavaraisia yrityksiä. Sieltä voisin siirtää tukia pienemmille yrityksille. Samalla tavalla heiltä, jotka saavat todella suuria ansiotuloja, voitaisiin ottaa hiukan enemmän verotuksen kautta ja antaa heille, jotka tienaavat vähemmän ja keventää heidän verotustaan.

– Heikoimmassa asemassa olevia pitäisi auttaa. Pienillä eläkkeillä eläviä eläkeläisiä ja pienipalkkaisissa töissä olevia, koska kaikki kustannukset ovat nousseet. Olisin sellaisella Robin Hood -meiningillä liikkeellä, vaikka tietenkään en keneltäkään varastaisi mitään.

Miksi juuri sinun puolueesi pitäisi saada kansanedustajia?

– Jos nyt katsottaisiin tämän hallituksen lista siitä, mitä on saatu aikaiseksi ja mitä lakeja on saatu voimaan, niin se olisi todella pitkä, mutta nyt puhutaan vain siitä, että on otettu velkaa ja kaikki on huonosti. Siksi juuri SDP:n pitäisi saada kansanedustajia, että voitaisiin jatkaa samaa politiikkaa toivottavasti jo vähän vähemmän kriisiytyvässä tilanteessa.

Miten olet yhteydessä äänestäjiin?

– Minuun otetaan yhteyttä jonkin verran epäkohdista ja kun tulee joku asia päätettäväksi, kyselen siitä asiantuntijoilta, esimerkiksi ihmisiltä, joilta on juuri siitä asiasta omakohtaista kokemusta, kuten vaikka omaishoitajalta omaishoitoasioissa.

Mitä haluaisit äänestäjiltä kysyä?

– Mitä kuuluu? Vaalikentillä kun olen kiertänyt, niin ihmisille kuuluu muuten aika paljon.

Mikä on paras jo olemassa olevista laeista?

– Työaikalaki, sillä se turvaa työntekijän asemaa. Työaikalaki määrittää muun muassa yleistyöajan, lepoajan ja ylityökorvaukset.

Minkä lain haluaisit säätää?

– Täydellisen aseistariisuntalain, joka kieltäisi ampuma-aseiden ja niihin rinnastettavien aseiden käytön sotimistarkoituksessa.

+ Mitä oman vaalipiirin/seudun asioita haluat edistää?

– Ysitietä ja lähijunaliikennettä pitäisi kehittää ja koko Varsinais-Suomea – siis että alueellinen tasa-arvo toteutuisi ja normaalit elämän edellytykset toteutuisivat siellä, missä ihmiset haluavat elää ja asua. Tuntuu, että ollaan menossa siihen, että keskuksissa vain olisi kaikki palvelut.

FAKTA

Timo Tamminen, SDP

Ammatti/koulutus: vartija, ammattitutkinto

Syntynyt: 1969

Kotoisin Virttaalta, asuu Alastarolla Loimaalla

Perheeseen kuuluvat vaimo ja koira sekä kaksi aikuista poikaa

Harrastaa koiran kanssa ulkoilua, kesällä rullaluistelua ja talvella hiihtoa. Politiikka vie myös aikaa, samoin työ, sillä usein vartijan työssä tehdään 12-tuntisia päiviä.