Vesihovin laattaongelmaan yritetään nopeaa väliaikaisratkaisua

0
Tällä viikolla ilmenneet ongelmat koskevat isoa allasta. Kuva: LL arkisto / Sampsa Hakala.

LOIMAA/HIRVIKOSKI Uimahalli Vesihovissa jouduttiin tällä viikolla rajoittamaan kahden uimaradan käyttöä isossa altaassa ilmenneiden laattavaurioiden takia. Ison altaan neljästä radasta kaksi on suljettuina noin puolentoista metrin matkalta altaan matalasta päästä.

– Yhdestä laatasta irtosi isompi palanen, Vesihovin lähiesimies Petri Kajander kertoo ja perustelee kyseisten ratojen rajoittamista sillä, etteivät uimarit teloisi jalkojaan vauriokohdan terävään reunaan altaan pohjassa.

Iso allas pyritään saamaan väliaikaisratkaisun avulla kokonaan käyttöön mahdollisimman pian. Kaupungin kiinteistöpäällikkö Harri Laaksonen kertoo, että vauriokohta yritetään korjata vinyylipaikalla, joka estää uimareista telomasta varpaitaan. Vinyylipaikka on jo tilattu, ja hän odottaa, että se voitaisiin saada kiinnitettyä altaan pohjaan ensi viikolla. Hän ei pysty antamaan takeita siitä, toimiiko tämä ratkaisu.

Vinyylipaikan takia isoa allasta ei lähdetä tyhjentämään vedestä.

Laattavaurio on vaikuttanut hieman ison altaan toimintaan. Loppuviikosta altaassa on ollut esimerkiksi vain yksi täysimittainen 25 metrin kuntouintirata käytössä. Vesijuoksuun on taas vastaavasti osoitettu tilaa altaan reunaradoilta.

Kajander toivoo, että väliaikaisratkaisulla pystyttäisiin selviämään kesätaukoon asti, joka koittaa juhannuksena.

Kaupungilla on jo aiemmin päätetty, että uimahallin laatoituksia korjataan kesätauon aikana (LL 28.2.). Laattojen vaihtaminen ja liikuntasaumojen kunnostaminen edellyttävät altaiden tyhjentämistä.