Vuoden rekrytoija Anna-Kaisa Arvo on nuori nainen umpimiehisellä alalla: ”Olen oppinut selviytymään ja antamaan palautetta suoraan”

0
Vuoden rekrytoijana palkittu Anna-Kaisa Arvo keräsi edustamalleen yritykselle yli tuhat työhakemusta viime vuonna. Arvon mukaan huikean hakemusmäärän kasaaminen ei sinällään ole vaikeaa, mutta laadukkaiden työntekijöiden saaminen, löytäminen ja heidän pitämisensä yrityksen palveluksessa on tärkeämpi asia. Kuva: Juha Paju-Heikkilä.

Sorcolorin henkilöstöjohtaja Anna-Kaisa Arvo palkittiin Vuoden rekrytoijana 2022. Palkinto on huomattu laajasti, sillä tittelin sai nuori, alle kolmekymppinen nainen, joka toimii hyvin miesvaltaisella alalla.

Sorcolor on koko maassa toimiva maalausalan yritys, joka työllistää Länsirannikolla Turku-Pori-Rauma-akselilla noin sata henkilöä. Koko maassa yrityksen töissä on noin 350 henkilöä kesäsesonkina.

Arvo vastaa yksin näiden henkilöiden rekrytoinneista.

Anna-Kaisa Arvon työn tulokset puhuvat puolestaan: viime vuonna Sorcolor sai yli 1 000 hakemusta yrityksen sesonkitöihin. Yritys palkkasi noin 300 hakijaa. Saman tempun, mutta vielä vähän paremmin lukemin Arvo aikoo toistaa tänä vuonna.

Arvo puhui työstään ja rekrytoinnista keskiviikon Rekryexpo-tapahtumassa Turun messukeskuksessa.

Jos video ei näy yllä, katso se tästä.

Arvo on Eurajoelta kotoisin oleva kauppatieteiden maisteri. Viisi vuotta sitten hän huomasi Facebookissa ilmoituksen, jossa uusi maalausalan yritys haki toimistosihteeriä. Toimistosihteerin töistä hän siirtyi ensin henkilöstöassistentin töihin. Henkilöstöpäällikkö hänestä tuli kaksi vuotta sitten. Uusi työ merkitsi muuttoa Helsinkiin.

Rekryexpo

  • Tapahtumassa saman katon alla kohtaavat työnhakijat ja työnantajat.
  • Keskiviikon tapahtumassa oli mukana kymmeniä yrityksiä, joissa oli avoinna satoja työpaikkoja.
  • Tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.
  • Rekryexpon järjestävät Loimaan Lehti ja TS-Yhtymän muut lehdet yhdessä Turun messukeskuksen kanssa.