Ministeri Ville Skinnarin Lounais-Hämeeseen suuntautuneen yritysvierailupäivän yhtenä etappina oli Ypäjän Hevosopisto.

YPÄJÄ Kehitysyhteistyö ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) lupasi ottaa yritysvierailultaan Ypäjän Hevosopistolta eväitä mukaansa seuraavaa hallitusohjelmaa varten, jos vain demarit ovat mukana uudessa hallituksessa.
– Yritysten tarpeista on tärkeää keskustella.
Skinnari kertoi raviurheilun olevan lähellä hänen sydäntään, ja hän näkee hevosalalla mahdollisuuksia. Ministeri huomautti hevostalouden olevan työn tarjonnalla mitattuna samaa kokoluokkaa Lapin matkailun kanssa.
– Hevosala tarjoaa töitä noin 15 000 ihmiselle. Alan yrityksiä on noin 3 000.
Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula tiedusteli, olisiko Ypäjälle realistista saada jokin isompi hevosalaa tukeva hanke siinä tapauksessa, että SDP on seuraavassa hallituksessa.
Skinnari rohkaisi hankkeiden sijaan miettimään Ypäjällä sellaisia konkreettisia ideoita, jotka tukisivat laajemmin Suomen kasvua. Nämä laajemmat ideat voivat liittyä esimerkiksi hevostalouden toimenpiteisiin Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.
Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner sanoi heidän haluavan olla hevosalan edelläkävijöitä ja kertoi, että opiston on esimerkiksi tarkoitus laskea hiilijalanjälki jostakin tulevan kesän isosta tapahtumasta.
Vierailullaan Skinnari sai Hevosopiston johdolta katsauksen muun muassa opiston alustaviin tilinpäätöstietoihin eli talouteen, mutta näitä lukuja käytiin Hevosopiston toimitusjohtajan pyynnöstä läpi medialta suljettujen ovien takana.
Hevosopiston omistavat Suomen valtio, Suomen Hippos ry, Suomen Ratsastajainliitto ry sekä Forssan, Jokioisten ja Ypäjän kunnat.

Lahdessa asuva, SDP:n varapuheenjohtajana toimiva ja vuodesta 2015 kansanedustajana vaikuttanut Ville Skinnari on ehdolla eduskuntavaaleissa.
Tiettävästi heti pääsiäisen jälkeen alkavissa hallitusneuvotteluissa Skinnari pitää tärkeänä sitä, että tässä maailmantilanteessa Suomeen saadaan nopeasti uusi hallitus.
Hän korosti Suomen vahvuutena yhtenäisyyttä, vaikka hänen mukaansa viitteitä löytyy repivästäkin ilmapiiristä esimerkiksi työmarkkinoilla. Hän muistutti yritysten kysyvän ennustettavuuden perään ja siinä mielessä Suomi on vakaa ja turvallinen paikka.
– Ulkomaiset investoinnit osoittavat, että Suomeen luotetaan.
Tulevien hallitusneuvottelujen isona kysymyksenä Skinnari pitää sitä, miten luodaan Suomen tulevaisuuden kasvu. Hän korosti uusien kansainvälisten yhteyksien ja markkinoiden löytämistä etenkin nyt, kun Venäjän kanssa käytävä kauppa on pitkälle sulkeutunut Ukrainan sodan takia.
– Maailma on muuttunut, hän sanoi ja huomautti, kuinka seuraavassa hallitusohjelmassa pitäisi ymmärtää se, mitä tämä muutos tarkoittaa Suomelle.
Yritysten osalta Skinnari koki tärkeäksi poliittisten riskien ymmärtämisen esimerkiksi luotaessa uusia markkinoita ulkomailla. Hän sanoi yritysten olevan häneen paljon yhteydessä poliittisen riskinhallinnan tiimoilta.