Bisons venytti ratkaisun viidenteen välierään

0

Yli 100 Bisons-kannattajaa matkasi pääsiäissunnuntain kunniaksi Töölön Kisahalliin, jossa oli vuorossa neljäs näytös Torpan Poikien ja Bisons Loimaan välistä koripallon miesten 1. divisioona A:n välieräsarjaa. Bisons antoi kannattajilleen sen, mitä loimaalaiset lähtivät hakemaan. Suvereenin esityksen päätteeksi loimaalaiset poistuivat kentältä voittajina loppulukemien ollessa 66-99.

 

Ottelun kaava noudatti pitkälti kolmannen välierän käsikirjoitusta. ToPo sai onnistumisia alussa etenkin Eldar Skamon (14p/8l/6s) sekä Alvar Michelsenin (17p/6l) kautta. Bisons sai hiljalleen hyökkäyspeliään rullaamaan, kun myös puolustuspäässä erinomaisen päivätyön tehnyt Ali Ahola (10p/3l) sekä joukkueen kapteeni Vesa Heinonen onnistuivat saattelemaan Bisonsia aikaiselle karkumatkalle.

 

Puoliaikatauon lähestyessä yhden kauden parhaista otteluistaan pelannut Jordan Roberts (14p/7l/6r) sekä Loimaan Korikonkarien oma kasvatti Eemeli Hollo sytyttivät onnistumisillaan Bisons-fanit. Hollo naulasi kaaren takaa ison kolmen pisteen heiton juuri ennen puoliaikataukoa, eikä ToPo enää toipunut näistä takaiskuista.

 

Toisella puoliajalla Bisons ei antanut enää isännille mahdollisuutta nousta otteluun mukaan. Sillä välin kun ToPo purki turhautumistaan muun muassa kahden teknisen virheen arvoisesti, Bisons sai onnistumisia toisensa perään. Loimaalaisten parhaana palkittu Tevaun Kokko (29p/3l/4r) juoksi helppoja koreja ja Bisons venytti johtonsa nopeasti liki 30 pisteen suuruiseksi.

 

Päätösneljänneksen alussa ToPo:lle tuli vielä todella iso takaisku, kun joukkueen parhaimmistoon lukeutuva Marius van Andringa loukkasi erittäin kivuliaan oloisesti jalkaansa täysin kontaktittomassa tilanteessa. Van Andringa jouduttiin taluttamaan pois kentältä, eikä mies enää palannut parketille.

 

Sarjan viides ja ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona 12.4. kello 18:30 alkaen Loimaan liikuntahallissa. ToPo joutuu mahdollisesti otteluun ilman van Andringaa, joka laittaa jo valmiiksi kapean helsinkiläis-joukkueen kokoonpanon vielä tiukempaan testiin. Bisonsin kova puolustuspelaaminen on aiheuttanut helsinkiläisille merkittäviä vaikeuksia kahdessa edellisessä ottelussa ja se onkin Bisonsin elinehto myös ratkaisevassa viidennessä ottelussa.