Bisons voittoon finaaliavauksessa

0

Koripallo

Ilari Uusitalo

Bisons Loimaa – JBA 94-86.

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n finaalit aloitettiin lauantaina Loimaan liikuntahallilla. Oman välieräsarjansa 3-2 -lukemin voittanut Bisons sai vastaansa Jyväskylä Basketball Academyn, joka voitti omat välieränsä niin ikään 3-2 -otteluvoitoin. Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset ottelut menivät voittojen osalta tasan 1-1, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen finaaliavaus.

Sitä se myös totisesti oli, kun JBA aloitti pelin peräti 0-11 ”runilla”. Kuten Bisonsin parhaana palkittu, kapteeni Vesa Heinonen (15p/3s) totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, JBA tuli otteluun todella kovaa. Bisons ei myöskään aloittanut huonosti, mutta ensimmäiset pelitilanneheitot eivät hyvistä paikoista huolimatta tipahtaneet. Aikalisän jälkeen Bisons kuitenkin kampesi itseään hiljalleen otteluun mukaan muun muassa Heinosen, sekä tupla-tuplan keränneen Jordan Robertsin (15p/11l) johdolla.

Bisons nykäisi ennen puoliaikaa itsensä jopa kymmenen pisteen karkumatkalle, mutta nuori JBA ei taipunut senttiäkään. Vierailijoilta playoff-kevään parhaan pelinsä pelannut kapteeni Tuomas Flinck (19p/3l/3s) piti onnistumisillaan vierailijat vain kahden pisteen päässä pitkälle tauolle lähdettäessä.

Kolmannella jaksolla intensiivinen finaalisarja sai ensimmäisen vivahteensa, kun Bisonsin Santeri Makkonen ajettiin ulos kyynärpäänsä osuttua vierailijoiden Tiitus Kuukkasta leuan alueelle. Kuukkaselle ei tilanteessa käynyt juuri kuinkaan, vaan hän pystyi jatkamaan ottelua heti aikalisän ja tuomareiden videotarkastelun jälkeen. Nähtäväksi jää, tuomitseeko Koripalloliiton kurinpitoelin Makkoselle pelikieltoa edellä mainitusta, vai selviääkö Bisons-takamies ilman pelikieltoa.

Ottelun ratkaisu nähtiin neljännellä jaksolla, kun jo edellä mainittu Heinonen otti Loimaan liikuntahallin molempien päiden kolmen sekunnin alueet haltuunsa. Hyökkäyspäässä tyylikkäillä viimeistelyillä, sekä vapaaheitoilla ottelun naulannut Heinonen povaa hienoa finaalisarjaa, jossa molemmilla joukkueilla on vielä varaa parantaa peliään. Loppulukemat Loimaan liikuntahallilla kirjattiin Bisonsin eduksi lopulta 94-86.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Jyväskylässä. Muun muassa Bisonsin paikkapuolustuksen kanssa tuskaillut JBA on kerännyt Jyväskylän monitoimitalon täyteen läpi pudotuspelikevään ja odotettavissa on toinen tiukka otatus joukkueiden välillä. Loimaan liikuntahallilla sarja puolestaan jatkuu kolmannen ottelun merkeissä lauantaina 22.4.