Bisonsille tappio välierien avauksessa

0
LL Arkisto/TS/Lennart Holmberg

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n välierät pyöräytettiin Loimaan Bisonsin ja Torpan Poikien välillä käyntiin perjantaina Loimaan liikuntahallilla. Divarikausilta tuttuun tyyliin pudotuspelisarja alkoi tappiolla, kun ToPo kävi hakemassa välierin avauksesta kotiedun itselleen lukemin 66-77.

 

Ensimmäinen puolikas oli molemmilta joukkueilta hyökkäyksen osalta takkuilevaa. Kuten vierailijoiden kapteeni Eero Sahlberg lehdistötilaisuudessa totesi, kertoo se myös molempien joukkueiden erinomaisesta valmistautumisesta otteluun. Oli selkeästi havaittavissa, että molemmat joukkueet olivat tehneet kotiläksynsä hyvin. Puolustuspeli oli molemmilla kohtalaisella tasolla, ja Bisonsin pelitilanneheittojen huonon prosentin vuoksi kotijoukkue sai taululle ensimmäisen puolikkaan aikana vain 23 pistettä, ToPo:n tehdessä 36 pistettä ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin.

 

Kolmannella jaksolla ToPo näytti jo karkaavan turvalliseen vierasvoittoon, kunnes punanuttujen parhaana palkittu Tevaun Kokko (21p) sytytti kotijoukkueen ja samalla koko liikuntahallin. Tärkeitä onnistumisia kaaren takaa sai myös Eemeli Hollo, sekä kovaa korille ajanut Sami Tahvanainen.

 

ToPo näytti viimeisellä jaksolla kuitenkin sen, miksi se on nostettu yhdeksi divarin mestarisuosikeista Bisonsin ohella. Kokemuksella ja rauhallisuudella peliä johtanut Eldar Skamo (13p/18l) johdatti vahvoilla otteillaan helsinkiläiset lopulta tavoittamattomalle karkumatkalle. Skamon ohella vierailijoilta onnistuivat 21 pistettä mieheen nakuttaneet Marius van Andringa, sekä Alvar Michelsen.

 

Välieräsarja jatkuu maanantaina Helsingissä toisen ottelun merkeissä. Ajoittain varsin kuumaksi äitynyt ensimmäinen kamppailu toi jo aitoa pudotuspeliväännön tuntua Loimaan palloilukevääseen. Bisonsilla jäi varmasti hampaankoloon etenkin ottelun ensimmäiseltä puolikkaalta, eikä se missään nimessä ole halukas palaamaan torstaina Loimaalle selkä seinää vasten.