Bisonsin hyökkäys hyytyi toisessa finaalissa

0

Koripallon miesten 1. divisioona A:n finaalisarja siirtyi keskiviikkona Jyväskylään, jossa kotijoukkue Jyväskylä Bastkeball Academy on nostattanut koripallobuumia kuluneen kevään aikana. Peräti 830 silmäparia saapui monitoimitalolle seuraamaan toista kohtaamista JBA:n ja Bisons Loimaan välillä. Finaalisarjan voitolla avannut Bisons ei pystynyt tällä kertaa vastaamaan JBA:n intensiteettiin ja isännät ottivat kotiyleisön riemuksi voiton lukemin 80-63.

 

Ottelun alku mentiin vielä hyvin Bisonsin tahdissa. Vierailijoiden parhaana palkittu Jordan Roberts (22p/14l) hallitsi kolmen sekunnin alueita molemmissa päissä kenttää ja johdatti Bisonsin aikaiseen johtoasemaan. Isäntien kokoonpanoon ensimmäisen finaalin sairastelujen jälkeen palannut Kalle Koivunen (18p) kuitenkin johdatti onnistumisillaan kotijoukkueen Bisonsin tuntumaan.

 

Loimaalaisten vaikeudet alkoivat toisella jaksolla. Kuten joukkueen kapteeni Vesa Heinonen puoliaikahaastattelussa totesi, Bisonsilla ei ollut tarpeeksi kärsivällisyyttä hyökätä JBA:n aktiivisesti vaihtanutta puolustusta vastaan. Hyökkäys meni puskemiseksi, ja muun muassa ensimmäisessä finaalissa havaittu iloinen pallonliike loisti poissaolollaan. Pitkällä tauolla lukemat olivat vielä vierailijoiden kannalta säädylliset 39-30, vaikka JBA hallitsikin ottelun toista kymppiä selvästi.

 

Kolmannen jakson alku ratkaisi ottelun. JBA nykäisi ja Bisonsin hyökkäyksen vaikeudet jatkuivat. JBA vei toisen ja kolmannen jakson yhteispistein 41-15 ja hallitsi johtoasemaansa tyylikkäästi. Bisons sai neljännellä jaksolla muutaman hyvän onnistumisen, jotka olivat varmasti loimaalaisten itseluottamuksen kannalta tärkeitä. Biisonilauman kaukoheittopeli koki kauden pohjanoteerauksen, kun kaaren takaa loimaalaiset heittivät ainoastaan 3/26, mikä tarkoittaa ainoastaan 12% osumatarkkuutta.

 

Finaalisarjan kolmas ottelu on edessä lauantaina Loimaan liikuntahallilla. Ottelun voittajalla on mahdollisuus katkaista sarja tiistaina Jyväskylässä, joten isojen panosten ottelu on luvassa. Joukkueet ovat kohdanneet koko kauden aikana nyt neljä kertaa, eikä kumpikaan joukkue ole onnistunut hakemaan vierasvoittoa. Bisonsin kaukoheittopeli, sekä hyökkäyksen pallonliike tulevat olemaan avainasemassa lauantain kotiottelussa, mikäli punanutut aikovat saada sarjan katkolle tiistaina Jyväskylään.