Elämä on hyvää kuusikymppisenä – Jukka-Pekka Korjan golfkärrystä pilkistää vitsikirja

0
Jukka-Pekka Korja päätyi aikoinaan Valloxin toimitusjohtajaksi head hunterin yhteydenoton eli suorahaun perusteella. Aiempaa työkokemusta hänellä ei ollut ilmanvaihtokoneista, mutta nyt hän on työskennellyt jo melkein yhdeksän vuotta Loimaalla.

LOIMAA Valloxin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja näyttää matkapuhelimestaan työntekijöiltä syntymäpäivälahjaksi saamaansa karikatyyripiirrosta, jossa hänet on kuvattu seisomassa golfkentällä päivettyneenä, Tapparan pelipaitaan sonnustautuneena ja viinilasi kädessä.

Golfkärrystä pilkistää vitsikirja.

Syksystä 2014 saakka Valloxin toimitusjohtajana toiminut Korja täytti 60 vuotta viime kuussa.

Karikatyyristä voi päätellä asiat, jotka ovat lähellä toimitusjohtajan sydäntä, kuten ruoka ja viini – erityisesti italialaiset sellaiset.

60 vuotta täyttäneen tuntoja Korja kuvailee mukaviksi, kun elämän palikat ovat kohdillaan. Lapset ovat kouluttautuneet, saaneet hyvät työpaikat ja löytäneet paikkansa maailmassa.

Ja kotona pystyy tekemään asioita, joista nauttii. Terveyttäkin on sen verran. Ympäriltä löytyy ystäviä.

– Tämä on hyvää aikaa.

Kysymykseen siitä, näkeekö Korja Valloxin toimitusjohtajan tehtävänä, josta hän aikanaan myös eläköityy, hän vastaa toimitusjohtajuuden olevan pätkätyötä ja yhtiön omistajien päättävän siitä, kuinka pitkään työt jatkuvat.

Sellaisia asioita on siis turha miettiä, joista kukaan ei tiedä.

Jukka-Pekka Korja johtaa ilmanvaihtokoneita valmistavaa Valloxia, joka työllistää noin 150 henkilöä, jonka liikevaihto on 46 miljoonan euron luokkaa ja joka maksaa Loimaalla toiseksi eniten yhteisöveroa.

Omien sanojensa mukaan hänellä on mahdollisuus työskennellä menestyvän yrityksen toimitusjohtajana, mikä puolestaan antaa palikoita kehittää yritystä myös eteenpäin.

Esimerkiksi viimeisimpänä investointina Valloxille on tehty EMC-laboratorio, jonka mittauspalveluita heidän on tarkoitus myydä myös talon ulkopuolelle tulevaisuudessa.

Tasaisesti hyvää tulosta tekevän yrityksen johtamisesta tekee Korjan mukaan haastavaa se, että kehittämistä voi olla vaikea viedä eteenpäin, kun konsulttina ei ole taloudellista pakkoa.

– Toisin sanoen saada porukka miettimään, mikä voisi olla vielä paremmin.

Viimeiset 4–5 vuotta Valloxissa on jouduttu reagoimaan ulkoa tulleisiin, yrityksestä riippumattomiin tekijöihin.

Korja havainnollistaa, kuinka vuonna 2019 lämmöntalteenotto-osia koskevat komponenttiongelmat iskivät Valloxille. Sen jälkeen tuli korona, jonka päälle vielä yleinen komponenttipula. Viimeisimpänä Euroopan sydänmailla syttyi sota.

– Venäjän laiton hyökkäyssota Ukrainaan aiheutti talouden epävarmuutta.

Valloxille päätös luopua koko Venäjän liiketoiminnasta oli sikäli helppo, että se muodosti vain noin prosentin yhtiön liikevaihdosta eikä yrityksellä jäänyt siteitä itänaapuriin. Kolmen vuoden työ ja myyntiponnistelut Venäjälle menivät silti hukkaan, puhumattakaan potentiaalisesta markkinasta.

Kaikkien näiden ulkoisten shokkien alla Valloxin työntekijät ovat Korjan mukaan sopeutuneet ja toimineet upeasti.

– Se ei näy yrityksen numeroissa, vaikka niin toimihenkilöt kuin tehtaan työntekijät ovat joutuneet joustamaan ja sopeutumaan uusiin tilanteisiin, usein hyvin nopeastikin.

Alkuvuodesta yrityksen tonttilaajennuksen yhteydessä Korja arvioi alan markkinatilannetta sumeaksi, sillä rakennusliikkeet olivat ilmoitelleet muutosneuvotteluista ja uusien rakennuskohteiden aloitukset olivat laskeneet loppuvuotta kohden ( LL 9.2.).

Toimitusjohtajan mukaan tämä kuva pätee edelleen. Toisaalta käänne parempaan voi tapahtua nopeastikin.

 

Kuka?

Jukka-Pekka Korja

Valloxin toimitusjohtaja.

Syntynyt vuonna 1963.

Kotoisin Tampereelta, asuu Pirkkalassa.

Kouluttautunut diplomi-insinööriksi.

Työskennellyt aiemmin muun muassa Polar Electrossa, Helkama Forsteella, Midinvest Managementissa ja Polarmaticissa.

Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista tytärtä.

Harrastaa golfia, pyöräilyä ja hiihtoa, ruokaa ja viinejä sekä matkustelua. Matkustaa mieluiten harrastustensa, kuten hyvän ruuan ja golfin perässä.