Elämyksiä, tekemistä ja näkyvyyttä

0
LL Arkisto. Marko ja Daniela Mäkiö, Jutta Nevanperä sekä lapset Jesse Mäkiö, 5, ja Mimosa Nevanperä, 6, tykkäsivät toiminnallisesta Loimantaista viime huhtikuussa. Myös makkarat maistuivat.

LOIMAA Lauantainen Loimantai sai väen liikkeelle pitkin kaupunkia, kun koko seudun yhteinen ostospäivä toi liikkeisiin hulinaa ja asiakkaille tekemistä ja elämyksiä.

Turuntien K-Market oli levittäytynyt Loimantaiksi yli kaupparajojen: naapuritontilla oli Loimaan Palloilijoiden juniori-ikäisten ylläpitämä grilli, frisbeegolfin testaamista, Red Bull -auton ihmettelyä ja tuote-esittelyjä.

Kauniina kevätpäivänä makkarat maistuivat Daniela ja Marko Mäkiölle , Jutta Nevanperälle ja heidän lapsilleen.

– On hieno ilma, ja Red Bull -autoa piti päästä katsomaan, he kertoivat ja sanoivat, että päivään kuuluivat myös poniajelu, poliisiautoon tutustuminen ja elokuvateatterin tarjousten hyödyntäminen.

– Lapsille on paljon kaikkea, ja perheellisenä on tosi kiva, että tapahtuu, Mäkiöt kiittelivät.

K-Market Turuntien kauppiaat Maija ja Jaakko Rautakorpi kertoivat pitäneensä Loimantaihin osallistumista ehdottomana jo siksi, että kauppa sijaitsee ihanteellisesti keskellä keskustaa, ja lisäksi tempauspäivä tuo hauskalla tavalla näkyvyyttä.

– Viime syksynä tuli kipinä olla keväällä isommin mukana.

Kauppiaat toivoivat, että muutkin liikkeet lähtisivät mukaan laajemmin paukuin. He uskovat, että aktiviteettien tarjoaminen saa ihmiset hereille paremmin kuin pelkät tarjoukset.

– Enemmän saisi olla tekemistä ja ohjelmaa, että Loimantai olisi koko kylän yhteinen tapahtuma, jota oikein odotetaan.

Poniajelu ja hälytysajoneuvoihin tutustuminen olivat monissa perheissä Loimantain suurin hitti. Ne saivat liikkeelle myös loimaalaiset Saila Joen , Jarmo Mäkelän ja Sebastianin, 4, ja Benjaminin, 5 kk.

– Poliisiautoa piti päästä katsomaan. Kävimme tässä jo aiemmin pyörähtämässä, mutta kun auto ei ollut paikalla, menimme siksi aikaa MLL:n kirppikselle, Joki kertoi Auto-Centerillä.

Perheellä ei ollut mielessä tähdellisiä ostoksia, mutta kassiin päätyi leluja, kirjoja ja poliisilta saatu heijastin. Heidän mielestään Loimaan kauppatarjonta on kohdillaan varsinkin urheiluvälineissä. Vaatteita saattaa joutua hakemaan muualta.

– Tästä suuntaamme seuraavaksi kotiin lounaalle, he kertoivat.

Automyyjä ja harjoittelija Elmeri Pietilä Loimaan Auto-Centeristä kertoi liikkeen halunneen tarjota ohjelmaa lapsille, sillä perheet ovat heille tärkeä kohderyhmä.

– On mukavaa tavata asiakkaita rennommissa merkeissä ja viettää samalla kevätpäivää.

Loimaan seudun musiikkiopiston perinteiset avoimet ovet osuivat sattumalta Loimantaihin. Pianonsoitonopettaja Anna Toukola-Santalan mielestä samanaikaisuus oli mitä parhain vahinko, sillä ovet kävivät opistolla tiheään, kun ihmiset olivat muutenkin liikkeellä.

– Haluamme tuoda näkyväksi, mitä kaikkea meillä pääsee tekemään musiikin parissa.

Musiikkiopistolla oli järjestetty soitinesittelykonsertteja, bingoa ja suunnistusta.

– On hienoa, että kun meillä tapahtuu, sali on yleensä täynnä. Jos on Loimaalla urheilu voimakkaasti esillä, on myös musiikki iso perheensä, joka tuo kannustamaan omaa soittajaa.