Ilmainen risuviikko tuplaantui kahdeksi jäteasemilla

0
Risuviikolla jäteasemille voi tuoda risuja ja muuta puutarhajätettä maksutta. Kuva: Eemi Salo

LOIMAA Loimi-Hämeen Jätehuollon jäteasemat ottavat risuja ja puutarhajätteitä maksutta vastaan 17.–28. huhtikuuta. Risuviikko tuplaantui asiakkaiden toiveesta kahdeksi. Maksuton tuonti koskee Loimaan, Kiimassuon, Akaan, Hallavaaran ja Sastamalan jäteasemia.

– Risuviikon ajoittaminen on usein hankalaa, sillä ajankohta päätetään jo hyvissä ajoin, mutta kevään tuloa on vaikea ennustaa. Monet asiakkaamme ovatkin toivoneet, että Risuviikko kestäisi pidempään. Tänä vuonna toiveeseen vastataan, Loimi-Hämeen Jätehuollon logistiikka- ja viestintäpäällikkö Mirva Naatula toteaa. Hän kuitenkin painottaa, että LHJ:n jäteasemat palvelevat Risuviikkojen ajan normaalien aukioloaikojensa puitteissa.

– Emme siis palvele Risuviikkojen aikana viikonloppuisin. Kesän aukioloajat alkavat toukokuun alusta.
Risuviikkojen aikana otetaan vastaan ilmaiseksi henkilöautolla, henkilöauton peräkärryllä tai pakettiautolla tuotavat risu- ja puutarhajätekuormat.

Myös kotitalouksien punnittavat kuormat otetaan Risuviikkojen aikaan maksutta, mutta yritysten tuomista punnittavista kuormista peritään maksu normaalin hinnaston mukaisesti. Asioinnin nopeuttamiseksi risut ja puutarhajätteet kannattaa eritellä jo kuormaa kasattaessa, sillä niille on erilliset purkupaikat jäteasemilla. Myös maksuttomia kuormia tuotaessa on aina ilmoittauduttava jäteaseman hoitajalle.

LHJ:n jäteasemat ottavat Risuviikkojen aikaan maksutta vastaan myös pieniä määriä vieraslajien hävittämisestä syntyvää kasvijätettä tiiviisti muovipussiin pakattuna.
– Isoista eristä vieraslajijätettä on ilmoitettava jäteasemalle etukäteen ja niistä peritään maksu, sillä ne kuljetetaan ekovoimalaitokselle energian tuotantoon. Näin niiden leviäminen voidaan varmasti estää. Isoja maata sisältäviä vieraslajikuormia LHJ:n asemilla ei oteta vastaan lainkaan, Naatula päättää.

Risuja voi tuoda tänä vuonna kahden viikon ajan maksutta myös syksyllä, mutta tarkempaa ajankohtaa tapahtumalle ei ole vielä lyöty lukkoon.