KOPIT ”Kyllä ”rauhoittelut” muistetaan…”

0
Kojonkulman koulu LL Arkisto

Viranhaltijat rauhoittelevat lakkautuspelkoja -otsikoidussa jutussa ( LL 28.3.) sivistysjohtaja kertoo päiväkotiyksiköitä tarkasteltavan kokonaisuutena, johon vaikuttaa mm. lasten määrä ja samassa kiinteistössä oleva muu toiminta. Kuulostipa pelottavan tutulta. Kun aikanaan Kojonkulman ryhmis muutti koulukiinteistöön, oli epäilys tilanahtaudesta aiheellinen. Sivistysjohtaja kuitenkin rauhoitteli koulukiinteistön tehokkaan käyttöasteen antavan hyvät perusteet koulunkin jatkumiselle. Nuo ”rauhoittelut” tullaan muistamaan aina, sillä ei kulunut kauaakaan kun sekä ryhmis että koulu lakkautettiin. Eikä asiassa painanut sen enempää kiinteistön tehokas käyttö kuin hiljattain tehdyt laajat remontitkaan.

Kojonkulmalainen

TV 1 tulee pe 7.4. klo 14.35 ohjelma Oikeus kuolla. Päättäjät mitä mieltä olette?

PH

EU määrää nyt että työpaikkailmoitusten tulee olla sukupuolineutraaleja. Jos esimerkiksi taloyhtiö hakee talonmiestä, pitäisikö olla ”Talonhenkilö saa paikan”. Sama koskee monia muitakin ammatteja. Kyllä tämä EU:n määräily on mennyt liian pitkälle, kyllä ottaa pattiin.

Ihmettelen kovasti, miksi Loimaalla on sivistystoimi ja -lautakunta. Mihin niitä tarvitaan? Aina, kun nämä mainitaan, mainitaan myös konsulttien tekemät suositukset. Eivätkö po. toimielimet osaa tehdä töitään, vai miksi maksetaan kalliita toimeksiantoja? Eikö olisi parempi ulkoistaa koko sivistystoimi ammattitaitoisella osaajalle, tulisi tuskin kalliimmaksi kuin nykyinen viranhaltijoiden ja konsulttien yhteistyö.

Hämmästelevä

Kyllä kelpaa olla voittajien vaalivankkureissa! Oletko samaa mieltä?