Lentiskausi lähenee loppuaan

0
B-poikien joukkue oli lopputurnauksessa Sastamalassa Lauri Rantasen valmentamana.

LENTOPALLO Jankko lentopallon kausi lähenee vääjäämättä kohti loppua. Viimeisimpänä b-juniorit päättivät valtakunnallisen kilpailutoiminnan Kempeleessä, Kangasalla ja Sastamalassa.

Tytöt osallistuivat kahdella joukkueella lopputurnauksiin. Jankon b1-joukkue pelasi Suomen Mestaruudesta Kempeleessä, ja taitotaso riitti 11. sijaan. Kaksipäiväisessä turnauksessa b1-joukkue pelasi viisi ottelua, joista yhdestä irtosi voitto. Jankon b1-joukkuetta valmentanut Mari Uusitalo summaa kauden olleen hyvä.

– Ennen kautta ajattelin, että finaalipaikka on realistinen tavoite, ja siihen yllettiin. Meilläkin oli kauden aikana pieniä loukkaantumisia, mutta kokonaisuuteen saavat kaikki olla tyytyväisiä. Isoimmat erot kärkijoukkueisiin tulivat joukkuepelaamisessa. Meillä koko joukkue pääsi treenaamaan noin kerran viikossa koko joukkueella, korvasimme sen kuitenkin vahvalla vastaanotto- ja puolustuspelillä.

Samaan aikaan seuran b2-joukkue taisteli Kangasalla, mutta jäi ilman voittoa. Lopulliseksi sijoitukseksi muodostui 43. sija. B-tyttöjen SM-sarjaan osallistui 95 joukkuetta.

– Tytöissä taso oli tänäkin vuonna erittäin kova. Meillä oli ringissä 12 tyttöä, joista suurin osa on vielä c-ikäisiä, joukkueen päävalmentaja Kati Jokinen summaa.

Jokinen oli menneeseen kauteen tyytyväinen, vaikka kausi oli kaikkiaan vaihteleva.

– Meillä on ollut hieno tilanne, sillä olemme saaneet kaksi joukkuetta jalkeille.

SM-lopputurnauksen voittajaksi selviytyi Nurmon Jymy.

B-poikien joukkue oli lopputurnauksessa Sastamalassa Lauri Rantasen valmentamana. Päävalmentajan mukaan poikien kausi oli nousujohteinen, mikä palkittiin 12 joukkueen lopputurnauspaikalla.

– Loppukaudesta saimme tietyt pelipaikat lyötyä lukkoon, mikä auttoi joukkuepelaamisen suhteen valtavasti. Alkukaudesta jouduimme osittain pakon sanelemana kierrättämään poikia heille hiukan vierailla pelipaikoilla.

Rantasen mielestä mennyt kausi oli hyvä ja kauden ajatuksena oli kehittää pelillisiä asioita jopa tuloksen kustannuksella.

Poikien sarjan voitti Rantaperkiön Isku, mutta Rantasen mukaan erot joukkueiden välillä eivät olleet suuria.