Lundbergien valmistus siirtyy Ruotsista Loimaalle

0
Lundberg-ympäristönhoitokoneiden valmistus siirtyy Loimaalle lähikuukausien aikana.

LOIMAA Lännen MCE Group siirtää Lundberg -ympäristönhoitokoneiden valmistuksen Ruotsin Skellefteåsta Loimaalle. Valmistuksen siirtyminen Lännelle vaatii investointeja ja henkilöstön lisärekrytointeja, joista osa on jo tehty kuluneen talven ja kevään aikana. Vielä on kuitenkin lisärekrytointeja käynnissä muun muassa tuotantoon ja tuotekehitykseen.

Toimintojen keskittäminen kasvattaa Loimaan tehtaan valmistuskapasiteettia. Valmistuksen siirto Loimaalle tapahtuu vaiheittain lähikuukausina. Siirron taustalla ovat kasvavat liiketoimintavolyymit Lundberg-ympäristönhoitokoneissa. LMCE Groupille jää vielä siirron jälkeen teollista toimintaa Skellefteåån osakokoonpanojen muodossa.

Lundberg -ympäristönhoitokoneiden kysyntä on ollut viime vuodet kasvussa Pohjoismaissa ja koneiden tilauskanta on ennätyksellisen korkea.
– Olemme viime vuodesta lähtien selvittäneet vaihtoehtoja, joilla voimme vastata kasvavaan kysyntään. Selvitimme vaihtoehtoja nykyisen tehtaan uudelleensijoittamisesta Skellefteåssa tai siirrosta Loimaalle. Tässä vertailussa Loimaan tehdas osoittautui kilpailukykyisimmäksi ratkaisuksi, LMCE-konsernin toimitusjohtaja Timo Huttunen toteaa tiedotteessa.

Valmistuksen siirrolla ei ole vaikutusta Lundberg-ympäristönhoitokoneiden myynti- eikä jälkimarkkinointikanaviin. Asiakkaiden yhteyshenkilöinä ovat jatkossakin samat myyjät ja sopimushuoltokumppanit.

Lännen MCE Group on kansainvälisesti toimiva kaupunki- ja infrarakentamiseen liittyvien koneratkaisujen markkinoija, suunnittelija ja valmistaja. Konsernin tuotteita ovat Lännen-, Lundberg- ja Watermaster-monitoimikoneet sekä niiden lisälaitteet ja palvelut.

Konsernin liikevaihto on 50 miljoonaa euroa ja henkilömäärä Suomessa ja Ruotsissa yhteensä 160.