MLL:n kevätkirppiksellä laitettiin hyvä kiertämään

0
Eeli Suurjärvi oli tehnyt kevätkirppikseltä hyviä alennuslöytöjä.

LOIMAA Puistokadun koulussa kävi kuhina viime lauantaina, kun käynnissä oli 100-vuotiaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton perinteinen kevätkirppis. Myyntipöytiä oli 27 ja myyjiä ainakin tuplamäärä. MLL:n kirppiksiä on järjestetty 1990-luvulta asti, ja nykyään joka vuosi järjestetään sekä kevät- että syyskirppis.

– Tällä kerralla on ollut todella hyvin porukkaa ja on päästy taas samoihin lukemiin kuin ennen korona-aikaa, MLL:n Loimaan kaupungin yhdistyksen varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja Annemari Suonsivu iloitsi.

Hänen mukaansa suosiota saattaa selittää tapahtuman perinteikkyys sekä kasvava kiertotalouden arvostus. Suonsivu oli saapunut paikalle kolmen lapsensa kanssa.

– Myös mies on pakotettu mukaan kantoavuksi, Suonsivu vitsaili.

Annemari Suosivun poika Verneri Suonsivu oli saapunut jo toista kertaa töihin MLL:n kirppikselle äitinsä avuksi. Hän oli tehnyt myös löytöjä, ja mukaan oli tarttunut muun muassa robotti ja unirätti, jotka Verneri Suonsivu oli ostanut omilla rahoillaan.

MLL:n kevätkirppiksellä oli tarjolla myös ongintaa, kahvio sekä piirustuspiste, eli kaikenikäisille kävijöille löytyi puuhaa. Lisäksi ensimmäistä kertaa MLL keräsi palautteita työharjoittelijan tekemän palautelomakkeen avulla. Lomaketta pääsi täyttämään QR-koodin kautta.

Minna ja Iida Rinnetmäki olivat saapuneet myymään itselle jo tarpeettomia, leluja, kirjoja ja vaatteita. Kaksikko oli ollut ennenkin MLL:n kirppiksellä myymässä. Tällä kerralla Rinnetmäkien myynti oli ollut vilkkaampaa kuin ennen. Myynnin lisäksi Iida Rinnetmäki oli käynyt kiertämässä muiden myyntipöytiä ja löytänyt itselleen kaksi pehmolelua. Myös kotiinviemisiksi oli löytynyt pikkuveljelle tavaroita.

– Kirjat ja muumivaatteet ovat menneet parhaiten kaupaksi, pohdiskeli Minna Rinnetmäki päivän myyntiä.

Aiemmilla kerroilla myymässä olleet Maija Mustikkamäki ja Eeli Suurjärvi olivat tällä kertaa tulleet vain ostoksille. Suurjärvi oli löytänyt itselleen Aku Ankka -kirjan ja kauko-ohjattavan auton.

– Lahjaksi saatu kauko-ohjattava auto meni rikki, niin nyt on uusi tilalla, Suurjärvi esitteli löytöään. Mustikkamäellä oli puolestaan sylissään vaatteita.

– Pakko ostaa aina vaatteita, kun nuo kasvaa niin nopeasti, Mustikkamäki naurahti viitaten Suurjärveen.

Kaksikko oli saapunut tällä kertaa rauhallisempaan aikaan, hieman ennen kirppiksen loppua, ja pöydissä olikin jo alennusmyyntejä. Suurjärven kauko-ohjattava auto oli lähtenyt myyjältä puoleen hintaan, mistä Suurjärvi oli tyytyväinen.