Naislaulajat hakivat näkyvyyttä Flashmobin avulla – Katso video

0
Loimaan Naislaulajien Flashmobissa laulun aloitti muutama laulaja ja loput liittyivät äänillään mukaan hyllyjen väleistä.

Kuorolaulu saattaa monien korviin kuulostaa pelottavan vanhanaikaiselta ja tähän haasteeseen Loimaan Naislaulajat ovat tarttuneet entistä modernimmalla ja viihteellisemmällä otteella.

Lauantaina reilun tusinan verran naislaulajia yllättivät loimaalaisia niin kahvilan kassalla kuin heviosastollakin. Siis yllättivät hedelmä- ja vihannesosastolla, eivät hevimusiikilla.

– Ollaan uudistamassa meidän koko repertuaaria, niin ei saatu konserttia varten tarpeeksi aineistoa valmiiksi. Päätettiin järjestää Flashmob neljässä paikassa, että saataisiin hieman näkyvyyttä ja toivottavasti uusia innokkaita laulajia mukaan, kuoron jäsen Anne Valtonen taustoitti.

Prisman heviosastolta alkanut minikiertue jatkoi matkaa Kuukan talon ja Citymarketin kautta Cafe Vihannonkulmaan. Ohjelmistoon oli varattu neljä laulua, joista jokaisessa paikassa ilmoille kajahti eteläafrikkalainen kansansävelmä Shosholoza ja ainoana vanhan ohjelmiston kappaleena tämän vuoden harjoituksissa mukana ollut Keinu kanssani.

Kuoron uudistuvassa ohjelmistossa tullaan säilyttämään myös perinteisiä kuorolaulukappaleita. Uudistusta haetaan populäärimusiikista ja kansainvälisistä kappaleista. Vuoden aikana kuoro on harjoitellut ympäri maailman valikoituja kappaleita, joita on laulettu kahdeksalla eri kielellä.

– Lauluissa ei tarvitse osata yhtäkään kieltä. Yksinkertaiset sanat oppii nopeasti, eikä ne laulut ole pitkiä, syksyllä naislaulajien taiteellisena johtajana aloittanut Mekku Mutala kertoo.

– Halutaan tuoda kuorolle myös esityksellisyyttä. Esimerkiksi Shosholozassa tuodaan koko keho mukaan.

Myös kuorotoiminta on kokenut kovia koronavuosien aikana. Parhaimmillaan kuorolaisia Loimaan naislaulajissa on ollut lähes 30 ja parhaillaan mukana on 16 aktiivista laulajaa. Rinkiin on lähtenyt mukaan lähiaikoina muutamia uusia harrastajia, ja Mutala sekä Valtonen kannustavatkin kaikkia laulamisesta kiinnostuneita lähtemään rohkeasti mukaan monipuolisen kuorolaulannan maailmaan.