PÄÄKIRJOITUS Kuinka keskustellaan?

0

Olipa hyvähenkinen keskusteluilta viemäröintiurakasta tiistaina illalla Virttaalla (LL 22.4.). Loimaan Veden edustajat ja urakan suunnittelija jakoivat paikalle saapuneille alueen asukkaille ilman turhaa pönötystä tietoa viemäröinnistä ja töiden etenemisestä sekä urakan vaikutuksista elämään kullakin kiinteistöllä.

Ely-keskus on patistellut Loimaan kaupunkia rakentamaan pohjavesialueella sijaitsevalle Virttaalle viemärit ja vaikka kaupunki investoi rakentamiseen, liittyminen maksaa asukkaille jopa tuhansia euroja. Asiallista kysyttävää ja tiukkaa pohdittavaa riitti siitä huolimatta.

Omatoimikirjastohankkeesta parin päivän päästä järjestetty tilaisuus ei valitettavasti vetänyt keskustelijoita (LL 22.4.), mutta on erinomaisen hyvä, että virkahenkilöt ja joskus jopa luottamushenkilöt jalkautuvat asukkaiden pariin infoamaan asioista ja kuuntelemaan.

Asiasta kun usein tulee ihmisten mielissä sellainen, millaisella alustalla siitä informaatiota tarjotaan ja keskustelemaan kutsutaan.

P.S. Sunnuntaista Kirjan ja ruusun päivää voi viettää testaamalla itsensä: hae käsiisi paras kirja, minkä tähän hetkeen löydät ja ryhdy lukemaan. Keskustele kaverin kanssa, miten pitkään tekstipätkään pystyitte keskittymään kerrallaan ja mitä kirjaa suosittelisitte toisillenne ja miksi.