PÄÄKIRJOITUS Töitä on!

0
Lundberg-ympäristönhoitokoneiden valmistus siirtyy Loimaalle lähikuukausien aikana.

Pääkirjoituksen otsikko ei viittaa käynnissä oleviin maan hallitusneuvotteluihin, vaan Loimaan seudun hyvään tilanteeseen työpaikkojen suhteen.

Työttömyysprosentti on Loimaalla 8,5, Oripäässä 9,1 ja Ypäjällä 8,1. Punkalaitumella se on painunut hieman yli viiteen ja Huittisissa alle 7 prosenttiin, mutta Humppilassa ollaan yli 10 prosentin. Nämä prosentit eivät kuitenkaan kerro kaikkea tilanteesta – myös rekrytointi-ilmoitukset ja investoinnit kannattaa muistaa.

Yritykset ovat satsanneet Loimaan seudulle viime vuosinakin. Laajennuksia on tehty DinoLiftillä, Dometalilla, Pemamekissä ja muun muassa Valloxilla. YKT:sta on tullut Suomen suurin työttömyyskassa ja uutisia on riittänyt muissakin yrityksissä – viimeisimpänä Lännen MCE Group siirtää ympäristöhoitokoneiden valmistusta Loimaalle Ruotsista (LL 18.4.).

Investoinnit ja yrityksen kehittäminen monenlaisin poluin, toimin ja YTK:n tavoin jopa valtakunnallisin kannanotoin kertovat siitä, että töitä pitäisi jatkossakin olla täällä tarjolla. Niin vanhoille tekijöille kuin uusillekin.

Tätä viestiä kannattaa välittää tutuille ja voi siihen uskoa itsekin.

P.S. Töitä on, monilla ihan liikaakin, ja se näkyy myös jaksamisongelmina työpaikoilla. Nyt on herätty esihenkilöiden uupumiseen (LL 20.4.).