Seurakunnan rivit ovat täydentyneet uusilla kasvoilla

0
LL Arkisto

LOIMAA Seurakunnan työntekijärivistö on kokenut viime aikoina muutoksia, kun eläköityneiden tilalle on palkattu uusia kasvoja.

Suntiona toimiva Anu Korpioksa kertoo aloittaneensa tehtävässä marraskuun lopussa ja talouspäällikkö Jussi Halminen vuoden alusta. Tuorein tulokas on viestintä- ja hallintosihteeri Anu Luhtala, joka on ollut seurakunnan palveluksessa nyt noin kuukauden.

Kolmikosta Korpioksalla on 15 vuoden kokemus seurakunnissa työskentelemisestä. Hän kertoo aloittaneensa aikanaan Säkylän seurakunnan puutarhurina, josta työnkuva laajeni sittemmin opintojen myötä suntioksi. Loimaalle hän tuli Lopen seurakunnasta, jossa hän ehti olla neljä vuotta.

– Loimaa on tuttu kaupunki jo lapsuudesta, kun kävimme täällä ostoksilla. Myös myöhemmin olen käynyt täällä paljon, Säkylässä asustava Korpioksa kertoo.

Anu Luhtala on puolestaan monelle loimaalaiselle tuttu Tiinan kukan -kukkakaupasta, jossa hän ehti toimia floristina kuusi vuotta ennen alan vaihtoa.

– Olen alkuperäiseltä koulutukseltani tradenomi ja työskennellyt kymmenen vuotta pankissa, mutta kouluttauduin myöhemmin floristiksi, hän kertoo taustastaan.

Alaa hän vaihtoi tullessaan allergiseksi.

– Tämä työ kuulosti mielenkiintoiselta ja työnantaja varmalta. Lisäksi lähes kaikki seurakunnan työntekijät ovat entuudestaan tuttuja kukkakaupan asiakkaina, hän kiittelee aloituksen helppoutta.

PÄÄKAUPUNKISEUDULLA viimeiset neljä vuotta eri yritysten palveluksissa sisäisen laskennan tehtävissä työskennellyt Jussi Halminen taas kertoo katselleensa jo aiemmin seurakunnan talouspäällikön tehtäviä. Hän sanoo hakeneensa Loimaalle, koska häntä kiinnosti esimiestehtävät. Lisäksi hänen sukujuurensa ulottuvat isän puolelta näille seuduille.

– Isäni on kotoisin Ypäjältä ja vanhempani asuvat nykyään Forssassa.

Talouspäällikön tehtävien lisäksi Halminen on hoitanut työpäällikön työtehtäviä.

– Meillä on tällä hetkellä kiinteistöpäällikön rekrytointiprosessi kesken.

Loimaan seurakunnassa puhaltavat tuoreet tuulet uusien työntekijöiden myötä. Talouspäällikkö Jussi Halminen, viestintä- ja hallintosihteeri Anu Luhtala sekä suntio Anu Korpioksa kiittelevät hyvää vastaanottoa kollegoiden ja luottamushenkilöiden taholta. Kuva: Sari Holappa

Viime aikoina rekrytointilistalla ovat olleet myös kausityöntekijät, joita palkataan kesäksi kuudelle hautausmaalle noin 25.

VASTAANOTTO kollegoiden ja luottamushenkilöiden taholta on ollut kolmikon mielestä erittäin hyvä. Jussi Halminen iloitseekin, että lyhyessä ajassa ovat ehtineet tulla tutuiksi niin seurakunnan työntekijät, luottamushenkilöt kuin vapaaehtoisetkin. Työtahtia hän pitää yritysmaailman ja seurakunnan välillä suurin piirtein samana. Töitä kun piisaa molemmissa.

– Se on omakohtainen havaintoni, että yrityselämän puolella kehittynyt paineensietokyky on ollut hyvinkin tarpeen.

Tärkeimpänä asiana taloudenhoidon lisäksi hän pitää henkilöstön hyvinvointia ja jaksamista.

– Haluan, että heillä on riittävät resurssit ja työvälineet. Töihin täytyy olla kiva tulla ja töitä täytyy saada tehdä hyvällä fiiliksellä.

KOLMESSA seurakunnassa suntiona työskennellyt Anu Korpioksa puolestaan iloitsee uudessa työssään siitä, että hänellä on hyvin selkeä työnkuva.

– Pääasiallinen tehtäväni on valmistella tilaisuuksia ja niiden päätteeksi laittaa paikat kuntoon.

Aiemmin hänen töihinsä on kuulunut lisäksi puutarhahommia, lumenluontia ja siivoamista.

– Suntion työnkuva vaihtelee hyvinkin paljon seurakunnasta toiseen. Pienemmissä paikoissa se on paljon laajempi, hän sanoo.

VIESTINTÄ- ja hallintosihteeri Anu Luhtala kertoo viestinnän puolen olevan uutta paitsi seurakunnalle myös hänelle itselleen.

– Täällä ei ole aiemmin ollut viestintäalan ihmistä, mutta tarve on kuitenkin suuri. Etenkin sisäinen viestintä on ollut joskus puutteellista, ja sitä haluan kehittää.

Koulutusta hän saa tulevaisuudessa Salon seurakunnan viestintäpäälliköltä, jolta hän toivoo omaksuvansa uusia ideoita ja hyviä vinkkejä tiedottamisen parantamiseen. Hallinnon alueen hän kertoo puolestaan olevan tutumpaa aiemman pankkityön kautta, vaikka järjestelmät ja sovellukset ovatkin osittain uusia.

– Toki myös talon asiat ovat oma maailmansa, jotka vaativat perehtymistä.