Suoraan salibandykentältä äänestämään

0
Heidi Hakulinen kävi äänestämässä lämmiteltyään ensin salibandykentällä matsin verran.

Loimaa

-Vähän viime tippaan meni, Heidi Hakulinen puhaltaa, kun ääni on uurnassa Hirvikosken kirjaston äänestyspaikalla.

Kello on noin varttia vaille kahdeksan illalla, ja naisten salibandyottelu on päättynyt vasta puolelta Loimaan keskustassa. Ei ihme, että kentältä suoraan kirjastolle sännänneenä pitää passin kantta vähän leyhytellä viilennykseksi.

-Puolue edellä äänestin. Kahden ehdokkaan välillä mietin, hän sanoo ja pitää tärkeänä, että työllisyys paranisi ja lapsiperheiden asioita laitettaisiin kuntoon.

Minuutti, kuuluttaa vaalivirkailija Juha Vuorinen kirjaston ovella jäljellä olevaa äänestysaikaa, kun kaksi viimeistä äänestäjää ovat juuri ennen saaneet käytettyä äänioikeutensa ja poistuneet sivuovesta.

-Vielä tulee yksi, kollegat kuikuilevat kirjaston ikkunaan heittyviä auton valoja, mutta ne ovatkin viimeisen äänestäjän autosta.

Ovi kiinni ja äänestäjälukemaksi tulee 898. Virkailijat sanovat, että hiljaisiakin hetkiä oli, mutta jonojakin tuli esimerkiksi puolenpäivän aikaan ja iltapäiväkolmen jälkeen. Samoin viimeinen tunti oli vilkas.

Anna-Maria Hollo ja Atte Saari olivat hekin liikkeellä juuri silloin. Arvo-poika vaihtoi äänestyksen ajaksi syliä ja pariskunta kertoo, että äänestämään tuleminen oli heille selvää.

Vaalit tuntuivat heistä tavanomaiselta mielenkiintoisemmilta jännittävien asetelmien vuoksi.

-Suomen vaaleiksi on ollut yllättävän kärjistynyttä, he summaavat vaalikeskusteluja ja arvioivat, että käsiteltävänä on ollut myös isoja asioita, kuten Nato.

Anna-Maria Hollo sanoo, että jokainen puolue on tuonut esiin hyviä asioita. Kun kaikki ovat tärkeitä asioita, niin on pitänyt miettiä, mitkä ovat itselle kaikkein tärkeimmät asiat.

Yhden asian ympärille keskittyviä pienempiä puolueita hän ihmettelee.

-Suomen ja maailman tilanteeseen suhteutettuna ne tuntuvat kovin pieniltä asioilta.

Vaali-illalle oli odotuksia – päästä nimittäin seuraamaan kaksistaan vaaleja perheen pienimmän mentyä nukkumaan.

No hallitusneuvotteluillekin heillä tosin oli odotuksia ja erityisesti toiveita.

-Toivottavasti niistä tulee suhteellisen siistit ja saadaan nopeasti hallitus kasaan.