Timo Tamminen sai loimaalaisehdokkaista eniten ääniä Loimaalla

0
Jännät paikat SDP Loimaan vaalivalvojaisissa. Timo Tamminen jännäsi omaa äänimääräänsä ja SDP:n sijoitusta valtakunnan tuloksissa.

Loimaa

Trilleri, sanoo joku jo, kun SDP Loimaan vaalivalvojaisissa seurataan ääntenlaskentaa ja erityisesti sitä, meneekö puolue sittenkin tasoihin tai jopa ohi perussuomalaisista koko maan tuloksissa.

Vaikka kaikki eivät meinaa pysyä tuoleillaankaan, kiri ei riitä ja SDP on maan kolmanneksi suurin.

SDP Loimaan ehdokas Timo Tamminen on loimaalaisten ehdokkaiden äänikuningas 1181 äänen saalillaan ja saa Loimaalla Annika Saarikon jälkeen eniten ääniä, 710 kappaletta.

Hän näkee kiertämisen tuottaneen tulosta.

-Tavoite oli päästä yli tuhannen.

 

-Ei voi olla valtakunnalliseen tulokseen tyytyväinen, hän pohtii ja uskoo hallitusvastuun painaneen kannatusta ja sekin mietityttää, miksi ennakkoäänten ja varsinaisen vaalipäivän äänten ero oli niin suuri SDP:n kohdalla.

Hän olisi odottanut parempaa tulosta, kun SDP-johtoinen hallitus onnistui hänen mukaansa kriisinhoidossa. Ensin koronan ja sitten vielä Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

-Luulen, että Orpolle kelpaa demarit paremmin kuin perussuomalaiset, vaikka he kovasti varmasti mielisivät hallitukseen, hän pohtii hallitusneuvotteluja ja muistutti, ettei Suomessa ole ollut tapana koota vähemmistöhallituksia.

-Näyttää siltä, että Kepu olisi mukana, jopa Vihreät taitaisivat riittää, hän laski hallituspohjavaihtoehtojen paikkamääriä.

 

-Jatketaan kuntapolitiikkaa ja maakuntavaltuustossa, Timo Tamminen kuittaa tulevan, mutta ei sano mitään ehdotonta asettumisesta ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

-Olen vähän sanonut, että jos jäisin eläkkeelle näistä hommista ja kiertelisin vain koiran kanssa mettiä.

Valvojaispöydän toiselta puolelta kuuluu napakka kielto Leila Tanskasen suusta ja hymyllä säestetty uhkaus, ettei hyvää ehdokasta mihinkään eläkkeelle päästetä.

-Kun vasemmiston kahdelle ehdokkaalle Timolle ja Maarit Koivistolle on Loimaalla näin kova kannatus, niin nythän pitää ryhtyä oikein tosissaan paneutumaan kuntavaalien ehdokasasetteluun.