Loimaalle perustetaan teknologiafirmojen klusteri, jossa on myös kaupunki mukana

0
Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksessa kerrotaan, että joulukuun aikana työttömien määrä nousee normaalivuosina selkeästi marraskuuhun verrattuna, mutta nyt työttömyys kasvoi normaalia enemmän. Kuvituskuva: LL arkisto.

LOIMAALLA kymmenkunta teknologiateollisuuden yritystä ja Loimaan kaupunki ovat valmistelleet teknologiaklusterin perustamista. Se olisi avoin kaikille halukkaille yrityksille.

Teknologiaklusterista on tarkoitus luoda kansallisesti tunnettu. Se kokoaisi yhteen viestintää ja markkinointia esimerkiksi klusterin verkkosivuille kokoamalla uutisia ja yritysten rekrytointikanavia.

Tavoitteena on määritellä klusterin pysyvä järjestäytymismalli tämän vuoden aikana. Toiminnan käynnistämiskustannukset ovat tämän vuoden osalta yhteensä 25 000 euroa, josta yritykset ovat sitoutuneet kattamaan 15 000 euroa ja kaupungin osuus on kymppitonnin.

Aihetta käsitellyt Loimaan kaupunginhallitus päätti, että kaupunki sitoutuu Loimaan teknologiaklusteriyhteistyöhön ja kaupungin osuuteen tälle vuodelle sekä varaa klusteritoimintaan 15 000 euroa ensi vuoden budjettiin.

Loimaan kaupungin osallistumista hallituksen valmistelussa perustellaan muun muassa sillä, että teknologiaklusteriyhteistyö olisi kaupungille merkittävä työkalu loimaalaisten yritysten kehittämisen tukemiseen, yritysten sijoittumisen edistämiseen sekä osaavan työvoiman ja uusien asukkaiden hankintaan.

Loimaalla on kymmenkunta 20–100 miljoonan liikevaihdolla toimivaa kansainvälistä yritystä sekä monia pienempiä firmoja.