Loimaan kesä avattiin tohinalla

0
Onni uskaltautui halaamaan tällaista olentoa Loimaan kesän avauksessa.

Loimaa/Kauppatori

– Joka viikonloppu tällaista, Sofia ja Jaakko Alander toivoivat – ja se ei ollut puujalkavitsi, vaikka sisarukset kommentteja antaessaan ottivatkin ensiaskeliaan puujaloilla Loimaan kesän avauksessa Keskuspuiston nurmikolla.

Tekemistä on kuulemma löytynyt, eikä ihme, sillä Loimaan kaupungin ja asumisen teemavuoden järjestämässä tapahtumassa oli mukana kuutisenkymmentä tahoa tarjoamassa tehtävää, nähtävää, koettavaa ja kuultavaa.

Sallamaria ja Valtteri Pajula Riihikoskelta Pöytyältä totesivat jo kesken torin ja puiston kiertämisen, että onpa hienosti porukkaa liikkeellä. He olivat tulleet paikalle periaatteessa avauksessa esiintyneen Radio Rockin Korporaation kolmikon perässä, mutta aikoivat myös moikata naiskuorolaisia, kun siellä on oripääläis-niinijokelaislähtöiselle parille tuttua väkeä.

Heidän kesänsä varsinainen kohokohta koittaa vasta heinäkuussa, jolloin perheeseen saapuu vauva.

– 19. heinäkuuta on laskettu aika, he paljastivat hymyillen.

Santeri Pulkkinen ja Taifun Sami sekä Daniel Anttila olivat kesän avauksessa vähän kuin Loimaan asumisen teemavuoden mukaisissa meiningeissä. Loimaan Omakotiyhdistyksen pisteellä nimittäin valmistui täyttä päätä passeli koti jollekin siivekkäälle.

– On pelattu pelejä ja täällä on jaossa kaikenlaista, he huikkasivat naulaamisen ja poraamisen välissä tapahtuman puuhistaan.

Linnunpöntön kokoamisessa opastanut Pekka Takala tarjosi pönttöä pojille mukaan ja vastavalmistunut koti sujahti joltain osastolta saatuun ämpäriin.

Veijo Kytösaho muistutti osastolla, että pöntöt pitää putsata joka vuosi.

– Esimerkiksi tiainen kantaa kaiken pöntöstä aina ulos. Se on sille aika homma.

Keskustan kadut oli torin ympäriltä laitettu poikki ja Heimolinnankadulle oli tehty ajoharjoittelurata polkuautoille. Alastaro Circuitin Markku Tuomaala oli tallipäällikkönä ja piti huolen, että kaikille kuskeille riitti ajoaikaa.

Taisi kyllä käydä niin, että jokunenkin lapsi unohti varata sitä myös äidiltä ja niinpä radan reunalla kävi sisaruksia muistuttamassa kuskeille, että nyt pitää jo tulla, äiti käski!

Luukas Aarnio ja Saku Pantsar kiittelivät autoilua vauhdikkaaksi ja äidit Reetta Aarnio ja Sanna Pantsar naureskelivat, että tarjolla on monennäköistä ja kaikkea on kokeiltu.

Marita Ventto , Laura Ventto ja hänen veljentyttärensä Lise , sekä lapsensa Onni ja Frans Kankare olivat välillä istahtaneet jo penkille kaiken tohinan keskelle.

Mitäs tapahtumassa on näkynyt?

– Jäätelöä, hihkaisee Onni oitis päällimmäiset mielestään ja muut mainitsevat myös pomppulinnan ja tapahtumassa liikkuneet maskotit, vaikka ne eivät olleet joukon pienimmän, Fransin, mieleen.

Loimaan Seudun Kennelkerhon Johanna Repo ja Eija Junttila olivat saaneet toiminnalleen esittelypaikan puistosta Kauppalankadun puiden varjosta.

Janda oli liikkeellä mammansa Irma Pölkin kanssa ja teki tuttavuutta pitkäkarvaisen mäyräkoiran Ruutin kanssa.

– Tykkään kissoista ja niiden lisäksi koirista sekä tietenkin myös pupuista.

Jos kesän avauksen suosikkeja pitäisi listata, niin ne olisivat hänen mielestään pomppulinna, pop corn ja tietenkin eläimet.

Kennelkerholaiset totesivat, että tapahtumassa on ollut liikkeellä fiksuja lapsia.

– Monet ovat tulleet ensin kysymään, että saako koiraa rapsuttaa, eivätkä ole heti rynnänneet koiran luo.

Loimaa-mitalin saivat Ulla Kaskiluoto, Arttu Verho, Ville Niiranen ja Erkki Kallio, joka teki aikoinaan valtuutettuna aloitteen Loimaa 50-juhlavuoden mitalista.

Tilaisuuden juonsi Kari Honkaniemi ja kaupungin tervehdyksen tapahtumaan toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teija Ek-Marjamäki.

KOMMENTTI

Olipas paljon!

Olin ehtinyt hetken vasta kiertää Loimaan kesän avauksessa, kun hoksasin, mikä tilaisuudessa tuntui erilaiselta.

Onpa Loimaalla paljon lapsia ja lapsiperheitä – tai ainakin heitä oli liikkeellä torilla ja Keskuspuistossa lauantaina!

Toki havainnon herättävyys voi johtua siitäkin, että työkeikkani eivät viime aikoina ole osuneet sellaisiin tilaisuuksiin, jotka olisivat varsinaisesti olleet lapsille tai lapsiperheille suunnattuja. Mutta, lapsista se Puolustusvoimain komentajakin puhui (LL 27.5.) – perheistä yhteiskunnan tärkeinä yksikköinä ja läheisistä huoltapitämisestä.

Kati Uusitalo