Myllylähteen alueen kehittämiseen rahaa

0
Myllylähteen kävijämäärät ovat kasvaneet kunnostustöiden myötä. Kuva: LL arkisto / Katriina Reijonen.

ORIPÄÄN kunnan tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin kymppitonni jaetaan siten, Myllylähteen alueen kehittämiseen kohdennetaan 7 000 euroa ja kunnan yleisilmeen kohentamiseen 3 000 euroa.

Kunnanhallitus päätti osallistuvan budjetointiin varatun määrärahan käytöstä keskustelun päätteeksi.

Käsittelyä oli edeltänyt keväällä järjestetty äänestys, jossa kuntalaiset saivat äänestää suosikkiaan neljästä ideasta (LL 23.3.).

Myllylähteen alueen kehittäminen sai äänistä 31, Kangastuvan alueen kehittäminen 24, kunnan yleisilmeen kohentaminen 23,3 ja lasten leikkipuistojen parantaminen 21,7 prosenttia.

Kunnanjohtaja Timo Tolppanen kertoi ottavansa yhteyttä Myllykylän kyläyhdistykseen, joka laatii suunnitelman siitä, miten kyseinen 7 000 euroa käytetään. Ideointi ja toteutus jäävät kyläyhdistykselle.

Kyläyhdistyksen puheenjohtajalla Mari Saarelaisella on jo tiedossa alustava idea Myllylähteen kehittämiseksi eli jonkinlaisen makkaranpaisto- ja eväidensyöntipisteen rakentaminen. Kysymys voisi olla grillikodasta tai vastaavasta, sillä sellainen Myllylähteeltä puuttuu.

Saarelainen suunnittelee, että eväspaikan voisi sijoittaa nykyisten pukukoppien paikalle Myllylähteen yleiselle alueelle. Pukukoppien uusi paikka voisi puolestaan löytyä lähempää parkkipaikkaa.

Saarelainen kertoo kyläyhdistyksen jo aiemmin keväällä siivonneen ja laajentaneen Myllylähteen parkkipaikkaa muun muassa raivaamalla puita ja tuomalla paikalle pienen pöytäryhmän. Hän sanoo, että kyse on ollut etenkin turvallisuudesta, kun parkkipaikalta näkee nyt paremmin Myllylähteentielle ja toisin päin.

– Lisäksi autoja ei tarvitse enää jättää tiensivuun. Maanviljelijöiden koneet mahtuvat kulkemaan helpommin, kun autoilla on kunnon parkkis.

Sillä 3 000 eurolla, joka käytetään kunnan yleisilmeen kohentamiseen, viitataan esimerkiksi penkkeihin, roskiksiin ja kukkaistutuksiin. Tolppanen huomauttaa esimerkiksi maatalousnäyttely Okran lähestyvän, jolloin teiden varteen tarvitaan lisää penkkejä ja roskiksia.

Kunnanhallituksen päätökseen kirjattiin, että lasten leikkipuistoille on varattu määrärahaa investointisuunnitelmassa ensi vuodelle.

Tolppanen sanoo, että Kangastuvan aluetta on puolestaan kehitetty aika paljon viime aikoina ja sen kehittämistä tullaan jatkamaan.