Nuorten taidetta esillä Kuukantalossa

0
Vastikään Pöytyälle muuttanut Jani Grönlund jakaa taideteoksiaan muun muassa instagramisssa.

Loimaa/Kuukankuja
Kerttu Salo

Loimaan Taideseuran ja Loimaan kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyössä luoma Taiteen nuoret tekijät -näyttely on koottu jälleen Kuukantaloon. Näyttelyyn on kerätty 13–30-vuotiaiden taideharrastajien teoksia.

Tänä vuonna näyttelyyn osallistuu 16 henkilöä, joilta on esillä noin 40 teosta. Näyttelyssä nähdään muun muassa maalauksia, piirustuksia ja keramiikkaesineitä.

Taideseuran hallituksen jäsen Heini Kulmanen on saanut vetovastuun näyttelyn kokoamisesta. Hän on itsekin aiempina vuosina tuonut teoksiaan nuorten näyttelyyn.

Näyttely sisältää töitä laidasta laitaan. Kulmasen mukaan erityisesti piirustusten ja maalausten tekeminen on nuorten keskuudessa suosittua mutta näyttelystä löytää myös monin muin tekniikoin tehtyjä töitä.

Emilia Kurri , 17, on tuonut ensimmäistä kertaa töitään kyseiseen näyttelyyn läheisten kannustamana. Häneltä on näyttelyssä esillä vesiväri- ja akryylimaalauksia.

– Pienestä asti olen ollut kynä kädessä, Kurri kertoo.

Hän arvioi aloittaneensa aktiivisen maalaamisen 11-vuotiaana.

– Emilian työt ovat ihan laidasta laitaan. Tuolla on tuollainen kesäinen ja iloinen ja sitten tässä tällainen synkkä, Kurrin kanssa maalauksia tuonut Eerika Hakala kuvailee ystävänsä töiden sisältöä.

Moottorisahaveistoksiaan näyttelyyn tuonut Jani Grönlund , 26, on löytänyt sivutyön taiteesta. Hän innostui musiikkiharrastuksensa ohella tekemään moottorisahaveistoksia kolme vuotta sitten.

Grönlund toi näyttelyyn kaksi omaa veistostaan sekä puolisonsa ja tämän siskon taideteoksia. Innostajana oli kuulemma ollut puolison äiti, joka oli nähnyt mainoksen konseptista.

Taiteen nuoret tekijät -näyttely Kuukantalossa (Kuukankuja 1) 14.–21.5. Avoinna ma–pe klo 16–18, la suljettu, su klo 14–18.