Useassa perheessä on mennyt kevät taas erilaisia kesäleirejä metsästäessä. Pienille alakoululaisille kun on löydettävä kesäksi jotain tekemistä pitkiksi lomapäiviksi.

Koululaisten kymmenen viikon kesäloma aiheuttaa joka vuosi tuhansissa ja taas tuhansissa perheissä kohtuutonta painetta. Monella isällä ja äidillä on lomaa kesällä vain neljä viikkoa ja koko vuodenkin aikana vain viisi. Pientä alakoululaista ei voi vielä jättää tuntikausiksi yksin kotiin selviytymään. Silti moni vanhempi joutuu näin tekemään, koska muuta vaihtoehtoa ei välttämättä ole. Töissä on käytävä.

Oripäässä asiaan on sentään herätty (LL 6.5.). Kunnassa tehtiin kysely keväällä 1. ja 2. luokan oppilaiden vanhemmille, josko kesäkerholle on tarvetta. Saatujen vastausten perusteella sivistyslautakunta teki päätöksen, että 1.–3. -luokkalaisille järjestetään kerhotoimintaa juhannukseen saakka. Se oli varmasti todella toivottu päätös monelle. Hienoa on myös se, että kerhoon voi tulla jo heti aamuseitsemältä ja siellä saa olla aina iltapäiväviiteen. Näin vanhemmat pystyvät tarvittaessa hoitamaan kuljetuksen työmatkojensa yhteydessä.

Moni kunta voisi ottaa mallia Oripäästä tässä asiassa. Pitkä kesäloma voi olla yhtä tuskaa, jos sen joutuu viettämään yksin kotona. Se ei olisi mukavaa edes aikuiselle, saatikka pienelle lapselle. SHo