​PÄÄKIRJOITUS Kesä saapuu taiteillen

0
Arkistokuva: LL/Katriina Reijonen

Vaikka taiteenjanoiset silmät eivät pääsisikään ihailemaan Puistokadun koulun kuvataiteen opiskelijoiden luokkiin tekemiä muraaleja (LL 1.6.), on taidetta tarjolla riittämiin.

Taidetalossa avautui eilen Pirkko Siivonen-Takun 80-vuotisnäyttely, ja sunnuntaina Kuukan taloon laitetaan esille kolmen taiteilijan yhteisnäyttely.

Myös Alpo Jaakolan patsaspuiston ja Kuivurigallerian kesäkauden avajaisia vietettiin eilen.

Loimaan kaupungin kesän avauksessa villinnyt radiojuontaja/analyysisetä Harri Moisio tutustui Loimaan reissullaan myös Alpo Jaakolan patsaspuistoon. Moisio kertoi Instagram-julkaisussaan porhaltaneensa usein puiston ohi, mutta patsaiden tutkaileminen oli aiemmin jäänyt väliin. Pettymään ei suosikkijuontaja joutunut, vaan vaikuttava puisto sai häneltä vuolaita kehuja.

Moision kehujen myötä patsaspuistossa pysähtyy varmasti moni muukin siitä aiemmin ohi kiihdyttänyt taiteen ystävä. Ja toivottavasti myös paikalliset muistavat, että ihan lähistöllä on monia loistavia retkikohteita.

Mikäli patsaat tai muu taide ei vielä saa liikkeelle ja tekemisen keksiminen tyhjyyttään humisevien päivien ratoksi tuottaa vaikeuksia, kannattaa ensi viikon torstaina ilmestyvän Suvilehden tapahtumakalenteri napata talteen.

Alustavien tietojen mukaan Loimaalla taitaa tapahtumia riittää koko kesäksi. KR