PÄÄKIRJOITUS Kuullaan ilman muuta

0
LL Arkisto

Olisi ollut hyvä, että Nuorisovaltuustoon olisi Loimaalla ollut ehdolla enemmän nuoria – ei niinkään sen takia, että olisi voitu pitää vaalit, vaan sen takia, että valtuuston ja siinä toimimisen soisi kiinnostavan kaikkia nuoria (s. 5).

Nuorisovaltuustossa jo osan viime kautta istuneet nuoret muistuttavat haastattelussamme tärkeästä asiasta: kaikki hyväksytään ja mukaan saa tulla oppimaan, eli kaikkea ei tietenkään tarvitse ennalta osata.

Eikä kannata tuomita toimintaa ennalta tylsäksi, tyhmäksi tai tarpeettomaksi – ei voi tietää, ellei ensin kokeile, nuoret muistuttavat.

He miettivät haastattelussa myös, että ehkä valtuuston ja valtuutettujen olisi pitänyt olla äänekkäämpiä ja näkyvämpiä nuorten keskuudessa, jotta valtuusto olisi saanut vieläkin enemmän aikaan.

Ei pelkästään nuorten keskuudessa. Meillä aikuisilla on vielä tehtävää – nuorten sukupolvien ääntä pitäisi huomata kuulla ilman muistutustakin. Loimaalla nuorisovaltuuston jäsenet sentään saavat osallistua esimerkiksi kaupunginvaltuuston kokouksiin ja heillä on myös kummivaltuutettuja.

Harva syntyy valmiina vaikuttajana. Se pitää oppia niin kuin mikä tahansa muukin taito.

Oppimista tapahtuu osaajien tukemana, mutta vain jos saa itsekin tehdä.

P.S. Loimaan Lehden mielipidepalsta on myös nuorille ja Nuvalle avoin.