Seuraava tangokuningatar Loimaan seudulta?

0
Loimaalainen Irmeli Nummi ja ypäjäläinen Katja Karisukki ovat selviytyneet Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun kahdesta ensimmäisestä karsinnasta jatkoon.

Loimaa
Kerttu Salo

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun toisesta karsinnasta on päässyt eteenpäin kaksi naista Loimaan seudulta. Ypäjäläinen Katja Karisukki ja loimaalainen Irmeli Nummi nähdään kilpailun ensimmäisessä livekarsinnassa lauantaina 13. toukokuuta Lempäälän Ideaparkissa.

– Videokarsintojen jälkeen kyllä jännittää liveveto, kun onkin vain yksi yritys, Nummi sanoo.

Sekä Karisukki että Nummi ovat ennenkin hakeneet Tangomarkkinoiden kisaan, mutta vasta tänä vuonna kaikki on osunut kohdilleen.

Karisukki toteaa, että kyseessä on arvostelulaji eikä tuloksia voida suoranaisesti mitata. Hänen mielestään live-esiintyminen on tärkeä, koska silloin pääsee kilpailun aikana ensimmäistä kertaa yleisön eteen. Karisukki pääsi 20 parhaan naisen joukkoon yleisöäänin, ja Nummen valitsi raati.

– Harjoitusaikaa uusille kappaleille kilpailussa on vain reilu viikko, joten ahkerasti täytyy tehdä töitä, naiset pohtivat kilpailun luonnetta.

Tarjolla olevien kappaleiden joukossa on ollut molemmille tuttuja ja mieluisia valintoja, mutta Karisukki paljastaa valinneensa tangon, jota ei ole koskaan pitkällä urallaan vielä tulkinnut.

– Olen 25 vuoden ajan esiintynyt ja on tullut tehtyä vähän kaikkea, Karisukki kertoo.

Hän pyörittää musiikkialan yritystä, osallistuu erilaisiin projekteihin, kuten musiikkiteatteriin, ja jopa Atlantin toiselle puolelle ylettyviä suunnitelmia on mietinnässä.

Nummi puolestaan kuvailee itseään enemmän harrastelijaksi musiikin saralla. Hän on laulanut 14-vuotiaasta asti ja käynyt epäsäännöllisesti laulutunneilla, miten vain elämässä on ollut aikaa.

Hieman erilaisista taustoista kilpailuun lähteneet Nummi ja Karisukki toivovat näkevänsä livekarsinnassa paljon Loimaan seutulaisia yleisössä.

– Tapahtuma on rento eikä vaadi pääsylipun ostoa.