”Voisitte pitää vähän enemmän meteliä paikkakunnastanne” – Radio Rockin Korporaatio kiersi Loimaata

0
Harri Moisio, Tytti Junna ja Kim Sainio juttelivat Loimaan kesän avauksessa pitkään faniensa kanssa ja heidät ikuistettiin monen loimaalaisen kuviin.

Pyörin Dinoliftin parkkipaikalla. Aikataulu on tiukka ja täällä heidän piti jo olla, mutta autoa tai Radio Rockin porukkaa ei näy.

Sitten alkaa kuulua kiljuntaa reunimmaisen hallin takaa ja kohta hallin katon yli nousee Dinon nosturikoreja. No sepä sopivaa – äänen perusteellahan radiojuontajat pitääkin löytää!

Korporaatio-ohjelman juontajat pääsivät siis näkemään Loimaan seudun myös lintuperspektiivistä, tarkalleen ottaen lähes 30 metrin korkeudesta.

Kim Sainio sanoi jääneensä suosiolla maankamaralle, ja Tytti Junna ja Harri Moisio kommentoivat nostinkyydin olleenkin jännempää kuin Särkänniemi ja Linnanmäki.

Kyseiset nostimet lähtevät Amerikkaan, joten korporaatiolaiset suorittivat tavallaan viimeisen testiajon ennen niiden lähtöä maailmalle.

– Pysyisikö ruuvari kädessä, Kim Sainio kyseli kollegoiltaan, kun testin aikana tuuli tuntui reippaalta ihan maassakin.

Ylhäällä korissa oli heidän mukaansa tosi tukeva olo, mutta ruuvarien tai moottorisahojen kanssa ei kuulemma vielä lähdettäisi nostimen kyydissä työskentelemään.

– Ei ihan vielä juonnotkaan sieltä sujuisi, Tytti Junna myönsi virnistellen.

Korporaatio-kolmikko kiersi Loimaata perjantai-iltapäivästä lähtien vuorokauden ja suuntasi kotimatkalle tervehdittyään kansaa Loimaan kesän avauksessa torilla. Kierros oli osa Loimaan kaupungin ja Radio Rockin Korporaation radio-ohjelmayhteistyötä, jossa Loimaa näkyy ja kuuluu valtakunnallisesti parin viikon ajan 5. kesäkuuta lähtien.

Vierailuilla he käväisivät muun muassa YTK:n työhyvinvointipäivässä, Dinoliftillä, Rovio Pet Foodsilla, Invenirillä ja Pemamekissa.

– Upeannäköistä seutua, Kim Sainio summasi jo perjantaina ja totesi, ettei näe arjessa vastaavanlaisia maisemia – tasaista ja kaunista, avaraa.

– Ja sitten yhtäkkiä peltojen keskellä tulee portti eteen ja sen takana on tällainen järjettömän kokoinen bisnes, hän ihmetteli Dinoliftin tehtaalla ja tunnusti kesänavauksessa, että löysi itsestään juuri 50 vuotta täyttäneenäkin vielä lapsenomaista innostusta nimenomaan paikallisen yrityskulttuurin vuoksi.

– Siellä on isoja juttuja, siellä on isoja robotteja ja ne on kalliita, hän luetteli.

Tytti Junna taas kertoi torikansalle, että ottaa Loimaalta mukaan rohkeutta, jota hän oli havainnut täkäläisissä ihmisissä ja yrityksissä.

– Uskoa omaan tekemiseen. Aina välillä kun empii, että kehtaanko ja viitsinkö, niin täällä on rohkeasti kehdattu ja viitsitty ja siitä on saatu aika hienoja asioita aikaiseksi.

Harri Moisio nosti vierailun kohokohdaksi tavatut ihmiset.

– Se ylpeys omasta paikkakunnasta, hän ihaili ja kehui kolmikon saamaa vastaanottoa.

Loimaalaisille tuli kuitenkin pienoista kritiikkiä siitä, ettei Loimaasta paikalliset ole tehneet sen suurempaa numeroa.

– Täällä on hieno paikkakunta, on upeaa teollisuutta, löytyy kulttuuria – siitä voisi ehkä vähän enemmänkin meteliä pitää.