Jokiranta Festival oli paikallisen musiikin juhlaa

0
Loimaalaiset Sirpa Toivonen, Anna-Maija Heikkinen, Taru Kortelainen ja Sanna Sadonoja olivat varustautuneet Jokiranta Festivaliin piknik-henkisesti. Heidän mielestään tapahtuma oli rento ja kotoisa.

LOIMAA Loimirannan alue täyttyi viikonlopun ajan paikallisesta musiikista, kun Jokiranta Festival pauhasi loimaalaisten ja Saviseudulta ponnistaneiden kokoonpanojen voimin.

Päiväkotityön yhdistämät Anna-Maija Heikkinen , Sirpa Toivonen , Sanna Sadonoja ja Taru Kortelainen tapaavat kiertää paikkakunnan musiikkitapahtumia, ja Jokiranta Festival toimikin heille kesän aloituksensa.

– Tosi kiva, että oman kylän bändit pääsevät esille ja esiintymään. Lippukin oli huokea, kun sen osti ajoissa, ja on kiva tukea paikallista, sattui vielä kiva sääkin, naiset tuumivat.

Perjantaina lavalle nousivat Loimaan Musiikkiopiston yhtye, Lehmus duo, Janne Kaunisto ja Two with Cherry, jotka olivat nelikolle entuudestaan tuttuja.

– Varmaan melkein kaikkia viikonlopun esiintyjiä ollaan joskus kuultu jossain kokoonpanossa, mutta meidän pointtina ei niinkään ole esiintyjät vaan oma porukka, he kertoivat ja nauroivat olevansa hyvälaatuisia kylähulluja rennolla meiningillä.

– Tosikoiden ei tarvii vaivautua.

Lauantaina viihdyttämisestä vastasivat Jaylon Temes duo, Heiduška, Dr. Papas sekä Kauppala Big Band, joka oli loimaalaisen Kirsti Laaksosen suosikki.

– Sehän on ihan mahtava kokoonpano ja mukaansatempaavaa musiikkia, hän sanoi.

Esiintyjien lisäksi hän odotti seuraa, sillä Laaksonen oli liikkeellä entisten työkavereiden kanssa. Jo perjantaista oli jäänyt hyvä fiilis, kun ihmiset innostuivat loppuillasta lavan eteen tanssimaan.

Laaksonen oli vaikuttunut myös Loimirannan miljööstä, ja kehuja saivat niin kukat, joen läheisyys, puutarhamaisuus kuin myös silloin tällöin ohi viilettänyt juna.

– Aivan ihanat puitteet.