Jokiranta Festival tuo loimaalaisyhtyeet Loimirantaan

0
Turkka Leminen, Jussi Mäkilä, Anniina Manner ja Kimmo Mäkeläinen pohtivat esiintymislavan sijoittelua Loimirannan piha-alueelle. Puut luovat jonkin verran näköesteitä, mutta nelikko pitää puistomaista tunnelmaa myös positiivisena asiana. - Niin monet festarit järjestetään aina tasaisilla, avoimilla kentillä. Täällä on enemmän tunnelmaa, Mäkilä pohtii.

Loimaa/Satakunnantie
Oona Tepponen

Loimirannassa ja sen piha-alueella järjestetään juhannusta edeltävänä viikonloppuna kaksipäiväiset festarit. Jokiranta Festival -nimeä kantava tapahtuma toteutetaan tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Idea festareihin syntyi, kun Lankon yrittäjät Anniina Manner ja Jussi Mäkilä alkoivat pohtia, mitä kaikkea Loimirannassa voisi järjestää.

– Aloimme pyöritellä tätä jo viime syksynä. Kyseessä on loimaalaisittain aika legendaarinen miljöö, ja ajattelimme, että tänne istuisi hyvin jotkut rennot festarit, Jussi Mäkilä kertoo.

– Ideana on rento, piknik-henkinen tapahtuma. Sellainen, että ihmiset voisivat tähän nurmikolle tulla vilttien päälle kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan virvokkeista ja ruuasta, Anniina Manner kuvailee.

Kun festareita lähdettiin suunnittelemaan, artistikattaukseen haluttiin mahdollisimman paljon paikallisia kokoonpanoja. Loimaalaislähtöiset yhtyeet ja esiintyjät lähtivät innokkaasti mukaan.

– Kahdeksan yhtyettä on tällä hetkellä lukinnut tulonsa. Hiukan yritettiin katsoa, ettei ainakaan Loimaalla olisi samana viikonloppuna mitään, Kuissi ja Rompe nyt varmaan suurimpina. Kuissi on myös Loimaalla selkeästi se suurin festari, johon tulee valtakunnallisesti suuria artisteja. Haluttiin erottautua siitä selkeästi, Jussi Mäkilä perustelee aika- ja artistivalintoja.

Festarikansaa ovat tulossa viihdyttämään ainakin Dr. Papas, Heiduška, Janne Kaunisto – Eilistä vain, Jaylon Temes Duo, Kauppala Big Band, Lehmus, Loimaan Musiikkiopisto sekä Two with Cherry.

– On pakko mainita myös Eskolan Kalle, joka on ollut isoksi avuksi jo suunnitteluvaiheessa. Hän hoitaa tekniikkaa ja kalustoa, ja jos sattuu satamaan, niin tähän pihalle tulee sellainen parisataa neliötä telttaa, Mäkilä kiittelee.

Loimirantaa Mäkilä, Manner ja Dr. Papas-yhtyeen Turkka Leminen sekä Kauppala Big Bandin Kimmo Mäkeläinen kuvailevat tunnelmalliseksi ja ainutkertaiseksi miljööksi. Leminen muistelee viettäneensä Loimirannassa aikoinaan useitakin hauskoja iltoja.

– Ensimmäinen reaktio, kun kysyttiin, lähdemmekö mukaan, oli että totta kai. Tämä on vanha, historiallinen miljöö, jossa monella loimaalaisella on paljon muistoja, ja on hienoa päästä esiintymään täällä, Leminen kuvailee.

Myös Janne Kaunisto , Lehmuksen Mekku Mutala ja Heidi Niinimäki eli Heiduška kertovat olevansa tilaisuudesta innoissaan.

– On hieno homma olla mukana, kun Loimirannassa järjestetään taas ja paikkaa ja toimintaa elvytetään, Kaunisto kommentoi.

– Olen kuullut isovanhemmilta ja vanhemmilta paljon tarinoita Loimirannasta. Loimaalle on muutenkin hienoa tulla esiintymään ja näkemään muita tuttuja muusikoita, Niinimäki tiivistää.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan myydään vain kahden päivän lippuja, mikä antaa ohjelman suunnitteluun hieman vapautta.

– Haluttiin pitää tapahtuman konsepti mahdollisimman simppelinä, jotta ihmisillä olisi matala kynnys tulla paikalle jompana kumpana tai kumpanakin päivänä, Manner ja Mäkilä sanovat.