Köyliön sillan puukansi uusitaan

0
Liikennemäärä Köyliön sillalla on noin 600 ajoneuvoa vuorokaudessa. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus.

LOIMAA Varsinais-Suomen Ely-keskus aloittaa Köyliönkyläntiellä sijaitsevan Köyliön sillan puukannen uusimisen juhannuksen jälkeen. Valmistelevat työt ovat jo alkaneet. Työt siltakohteella valmistuvat elokuun loppuun mennessä.
Liikenne siltakohteella katkaistaan maanantaiaamuna 24.7., jolloin nykyisen sillan purkutyöt aloitetaan. Liikenne ohjataan kiertotielle 6.8. saakka.
Ely-keskus tiedottaa, että korjaustyön ajaksi liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle maantie 12160 (Köyliönkyläntie) – 12608 (Vanha Alastarontie) – 231 (Ilolantie) – 12610 (Koskenkyläntie – Kojonkulmantie – Köyliönkyläntie) kautta.
Kiertotien pituus on noin 20 kilometriä. Jalankululle ei pystytä järjestämään väliaikaista kulkuyhteyttä.

Köyliön silta on tyypiltään puukantinen teräksinen palkkisilta. Sillan nykyinen puukansi on vakavasti lahonnut, teräspalkeissa esiintyy ruostevaurioita ja siltakaiteet eivät vastaa nykyvaatimuksia.
Sillalle nyt tehtävässä korjaustyössä uusitaan päällysrakenne kokonaisuudessaan. Uudessa päällysrakenteessa, kuten vanhassakin, on teräksiset pääkannattajat sekä syrjälankkukansi ja kulutuslankutus. Lisäksi tehdään muita pieniä betonirakenteiden korjauksia, kaiteiden uusimisia ja asfaltin uusimista sillan molemmissa päissä.
Urakoitsijana toimii Tehan oy.