Loimaan työttömyysaste 7,3 prosenttia

0
Arkistokuva: TS/Marttiina Sairanen

VARSINAIS-SUOMEN työttömyysaste oli toukokuussa korkein Turun seudulla (8,8 %) sekä Turussa (11,4 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5,3 %) sekä kunnista Sauvossa (3,2 %). Loimaan seudun työttömyysaste oli 6,9 prosenttia. Loimaalla työttömyysaste oli 7,3 ja Oripäässä 6,6 prosenttia.
Humppilan työttömyysaste oli 8,4 ja Ypäjän 6,0 prosenttia.
Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 19 200 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuna oli 1 200. Työttömien määrä laski 300 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 400 henkilöllä (2 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 2 %:lla.
Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan koko työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-­Suomessa 8,3 % eli 0,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli selvästi pienempi kuin koko maassa (9,0 %) keskimäärin.
Maakunnan pitkäaikaistyöttömien tilanne näytti toukokuussa paranevan reilusti joka seutukunnassa Vakka­-Suomea lukuun ottamatta. Uudenkaupungin autotehtaan tiedossa olevat irtisanomiset ja lomautukset eivät näy toukokuun tilastossa vielä mitenkään. Autotehtaalta työttömäksi ja lomautetuiksi ilmoittautuvien määrän huippu lienee odotettavissa kesän aikana.

 

Made with Flourish