LUKIJOILTA Liikennesäännöt

0
Arkistokuva: Salon Seudun Sanomat

Millainen liikennetietämys on Loimaalla? Olimme lapsemme kanssa lauantaina 3.6. palaamassa kotiimme ja ajoimme Satakunnantien ja Turuntien risteykseen. Vasemmalta tuli kuitenkin auto kovaa vauhtia eteen. Risteys on mielestäni tasa-arvoinen ja pitäisi varoa oikealta tulevia, kuten kyseisen auton olisi pitänyt väistää meitä, kun tulimme häneen nähden oikealta.
Mutta ei, auto ajoi vain törkeästi eteemme ja kuski näytti vielä keskisormeakin. Lieneekö jokin loimaalainen vanha tervehdys?
No, mutta onni oli matkassa, kun tulin itse risteykseen hitaasti ajaen ja varoen ja pääsimme kotiin ehjinä. Toivon mukaan et kolaroinut kenenkään toisen kanssa!
Mitä jos kaikki muutettaisiin ajotapojamme sekä opettelemme liikennemerkit niin, että ei tulisi enempiä kolareita Loimaalla tai muuallakaan. Eli ajetaan sääntöjen mukaan, ei kiireen mukaan, sillä nuoremmat ottavat meistä vanhemmista kuskeista mallia, miten liikenteessä ajetaan.
Ei muuta kuin turvallisia kilometrejä kaikille, missä sitten ikinä ajattekaan!

Sirpa