Niinijoen sillan uusimistyöt ohjaavat liikenteen kiertotielle Mellilässä

0
Niinijoen sillan työt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus.

LOIMAA Varsinais-Suomen Ely-keskus aloittaa Mellilässä Asemantiellä sijaitsevan Niinijoen sillan uusimisen juhannuksen jälkeisellä viikolla.
Nykyinen puusilta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi teräsbetoninen laattasilta. Valmistelevat työt ovat alkaneet juhannusviikolla. Urakoitsijana toimii Tehan oy.
Elyn tiedotteessa kerrotaan, että Niinijoen sillan kohdalla joudutaan Asemantie katkaisemaan siltatöiden ajaksi vanhan sillan purkutöiden käynnistyessä.
Liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle maantien 2260 (Melliläntie) – valtatien 9 – maantien 12595 (Koivistonkulma) kautta. Kiertotien pituus on noin seitsemän kilometriä. Myös jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat käyttämään vaihtoehtoisia reittejä.
Liikenne sillalla katkaistaan 26. kesäkuuta aamulla, ja liikenne palautetaan sillalle uuden sillan valmistuttua viimeistään marraskuun lopussa.

Niinijoen silta on valmistunut vuonna 1966, ja se on tyypiltään puinen palkkisilta. Silta on erittäin huonokuntoinen. Sillan kantavuutta on lisätty teräspalkeilla, ja kansi on uusittu vuonna 1991.
Ely-keskuksen tiedotteessa kerrotaan, että viime syksynä havaittujen puisten tukirakenteiden lahovaurioiden takia sillan kokonaispainorajoitusta on tiukennettu kahteen tonniin.
Liikennemäärä Niinijoen sillalla on alle 50 ajoneuvoa vuorokaudessa.