PÄÄKIRJOITUS Olisiko sinulla hetki aikaa?

0
LL Arkisto

Hosumisesta ja hätäilemisestä on vaikka kuinka monta sananlaskua, ja useimmat eivät niinsanotusti mairittele kiiruhtamista.

Katsomosta on helppo arvostella mitä vaan, mutta tämän päivän uutissivun (LL 10.6.) jutuistakin näkee, ettei asioista päättäminen ihan helppoa ole. Eikä se näytä kiiruhtamistakaan olevan.

Loimaan kaupungin vuokrarivitalon rakentamista on puitu niin lautakunta-, hallitus- kuin valtuustotasollakin. Useampaankin kertaan. Samoin on käsitelty kaupungintalon kohtaloa.

On mielenkiintoista nähdä, miltä nämä asiat sitten näyttävät, kun ne saadaan maaliin. Toivottavasti saadaan.

Asioiden pitkittyminen ei saa näyttää siltä, että asioista ei uskalleta päättää. Äänestäjien on hyvä tarkkailla poliitikkoja myös siltä kantilta, että muuttuuko oman näkökulman ja asian ajaminen sellaiseksi jarruttamiseksi, jotka kaatavat nekin hankkeet, joista on periaatteessa jo jopa kaikkien hyväksyntä.

On hyvä, että valmistelevat virkamiehet tuottavat tarjolle faktaa, ja luottamusmiehet pohtivat asioita tarkkaan, asioista kerrotaan ja eri tahot antavat panoksensa pohdintaan. Niin tulevat huomioonotetuksi niin asukkaiden kuin vaikkapa yrityselämän näkökulmat. Hätäilemällä voi tulla sutta ja sekundaa, mutta ei jahnaaminenkaan laadun tae ole.

Mitä nopeammin yleiseksi hyödyksi ajatellut asiat saadaan maaliin, sitä nopeammin ja sitä enemmän ne hyötyä tuottavat.